Kazan karası
Un ve nişastayı yarım bardak süt ile karıştırıp, çırpın. Kalan sütü tencereye koyup, kaynatın ve şekeri ilave edin. Kaynayan süte yavaş yavaş unlu nişastayı katın. Kısık ateşte, göz göz olana dek pişirin ve ateşten alın. Çikolatanın yarısını ve margarini katıp, mikserle krema kıvamına gelene kadar 10 dakika çırpın. Servis kabının tabanını, 2-3 cm. kalınlığında krema kıvamındaki muhallebi ile kaplayın. Üzerine bir sıra bisküvi, bisküvilerin üzerine de bir sıra muz ve tekrar bir sıra bisküvi dizin. Kalan muhallebiyi üzerine yayın. 4-5 saat buzdolabında bekletin. Limon kabuğunu elma gibi soyup, çok ince kabuklar kesin. Kalan çikolata kırıklarını ve limon çubuklarını serpip, dilimleyerek servis yapın.
(8 kişilik) * 1 kg. süt * 2 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı nişasta * 1 su bardağı şeker * 100 gr. margarin * 100 gr. bitter çikolata (yarısı bıçak sırtı kıyılmış) * 1 paket vanilya * 1 paket kakaolu bisküvi * 2 adet muz (dilimlenmiş) * 2 çorba kaşığı kakao * 1/2 adet limon kabuğu
|