Hurmalı kek
Hurma, tereyağı, su, şeker ve kakaoyu bir tencerede karıştırıp, kaynama noktasına getirin ve 5 dakika karıştırarak kaynatın. Üzerini örtün ve oda sıcaklığında soğutun. Karışıma elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin. Yağlanmış 19 cm'ye 29 cm. ölçülerinde fırın kabına yayın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Piştikten sonra 5 dakika tepside bekletip, soğuması için bir servis tabağına alın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
(4-6 kişilik) * 1 su bardağı hurma (çekirdekleri alınıp iri doğranmış) * 250 gr. tereyağı (parçalara ayrılmış) * 2 su bardağı su * 1 su bardağı pudra şekeri * 6 çorba kaşığı kakao tozu * 2 çorba kaşığı un (elenmiş) * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
|