Kol böreği Kol böreği
Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını açıp, yumurtayı, yoğurdu, oda sıcaklığındaki margarini ve tuzu koyun. Biraz ılık su ile yumuşak bir hamur yapıp, bezelere bölün. Oklava ile açtıktan sonra bir ucuna patatesli harç koyup, rulo şeklinde sarın ve U şekli verin. U şekli verdikten sonra tekrar uçlarını içine döndürün. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Tepsiye dizip, üzerine yağ sürün ve 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
İçi: Rendelenmiş soğanı ve yağı bir tavada soteleyin. Haşlanmış patatesin üzerine dökün. Karabiber, tuz ve kırmızıbiberle tatlandırın.
(10 kişilik) * 500 gr. un * 2 çorba kaşığı yoğurt * 150 gr. margarin * Biraz ılık su * Tuz * 1 çay kaşığı kabartma tozu * 1 yumurta
İç malzemeler: * 2 haşlanmış patates * 1 soğan (rendelenmiş) * 1 kaşık sıvıyağ * Tuz, karabiber, kırmızıbiber
|