| | Bitki ve meyveler 'poşet'e girdi Yeşili, meyvelisi ve bitkiseliyle yeni poşet çaylar bir trend yarattı. Aralarına her gün yenilerinin katıldığı bu çaylar özellikle genç tüketicilerce "çağdaşlık" simgesi. Yemeklerin, hele hele içeceklerin modası olur mu? Tabii ki olur. Örneğin kutu bira ve kolalar piyasaya çıktığında şişe...devamı |
|
| | Beyaz Saray'a Bağdatlı aşçı İtalyanlar'la özdeşleşen makarnanın aslında Araplar'ın keşfi olduğunu biliyor muydunuz? Usta aşçı Al Baghdadi ise tüm Arap ve Endülüs mutfağına yön vermişti. Mutfak tarihçisi Luigi Ballerini'nin The Art of Cooking, The First Modern Cookery Book adlı kitabından söz etmiştik. "Yemek...devamı |
|
| | Sofralarımıza yeni derya kuzuları Marmara'da avlanma yasağı başlıyor ama çiftlik ortamında üretilen Ege ve Akdeniz'in birbirinden lezzetli yeni balık türleri sofraları şenlendirecek. İnsanoğlu çok nankör. Dünyanın en lezzetli, eti en nadide balıklarından biri olan levrek, balık çiftliklerinde üretilip kader ortağı çipura...devamı |
|
| | Buyurun Japon sofrasına Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Yoshikawa'nın öğle yemeği davetinde menüde ev yemekleri ağırlıktaydı. Ne gyudon ne tempura... Benim gözüm şefin bıçak kullanma ustalığında kaldı. Galiba bende bıçak fetişistliği var. En keskin, çeliği en ince ve yumuşak, sapı en iyi şekilde ele gelen...devamı |
|
| | Kardinal'in devrimci aşçısından mutfak duaları Maestro Martino, Kardinal'in dillere destan San Lorenzo Sarayı'nda aşçı oldu. Yemeklerinin lezzeti dilden dile dolaşıyordu. Pişirme sürelerini ise dualarla belirliyordu. "Habemus papam!" Artık bir papamız var! Biliyorsunuz geçen hafta bununla yattık, bununla kalktık. Mutad müşterek...devamı |
|
| | Çocukların yemekleri yarıştı Bilfen Koleji'nin düzenlediği yarışmada öğrenciler yemek tarifi verirken çok heyecanlıydı. Geleneksel Bilfen Koleji Yemek Yarışması'nın bu yıl üçüncüsü yapıldı. 10-14 yaş arası 19 öğrencinin katıldığı yarışmanın jüri üyeliklerini ise ünlü gazeteciler Balçiçek Pamir, Figen Batur, Güneri...devamı |
|
| | Komşu usulü yaprak sarma Türkler ve Rumlar birlikte yaşamaya başladığı gün mutfağını Türkler'den, yaşama sevincini de Yunanlılar'dan almalı. Bir zamandır Ege'ye tuhaf bir hal hakim. Bir yanda başbakanlar, dış işleri bakanları birbirlerinin "en yakın arkadaşı", ayrılmaz kankası. Öte yanda, en ufak...devamı |
|
| | Önce deniz sonra midyeler kirlendi Marmara Denizi'nin herhangi bir kıyısından elimizi uzatıp midye çıkardığımız yıllar çok eskilerde kaldı. Denizin kirlenmesiyle midye yemek de artık sağlıksız ve tehlikeli hale geldi. Eskiden Marmara Denizi'nin herhangi bir kıyısından elini suya soksan midye tutardın. Şaka yapmıyorum,...devamı |
|
| | Mmm... Çok leziz! Havaların ısınmasıyla dondurma sezonu da açıldı. Klasik mekanlar tezgahlarını hazırlama telaşındayken, hazır dondurma üreticileri de onlarca çeşit lezzetle sektöre canlılık katıyor. Yıllar önce dondurma yiyebilmek için sadece yaz aylarında kepenklerini açan mahalle dondurmacılarını...devamı |
|