kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Nostradamus ne zaman öleceğini biliyordu
Sonun başlangıcı yaklaştı mı?
Nostradamus ne zaman öleceğini biliyordu

Nostradamus ne zaman öleceğini biliyordu

14Aralık 1503 yılında Fransa'nın güneyinde Saint Remy de Provence kasabasında dünyaya gelen, Michel de Nostredame, "Nostradamus" adıyla anıldı. Geleceği görme yeteneği Musevi asıllı büyükbabaları Jehan de Saint Remy ve Pierre de Nostredame tarafından desteklenen Nostradamus, 1522'de tıp okumaya gittiği Montpellier Üniversitesi'nden üç yıllık eğitimden sonra mezun olarak başarılı bir doktorluk kariyeri yaptı. Nostradamus 1556 yılında kehanetlerini merak eden Kraliçe Catherine de Medici'nin de etkisiyle Kral II. Henry tarafından saraya çağrıldı. Kralın özel doktoru ve sarayın astroloğu oldu. Dörtlü mısralar halindeki yaklaşık bin kehaneti içeren on ciltlik 'Centuries' adlı eseri, Michel de Nostradamus'un kehanetleri adıyla yayınlandı. 1566 yılında 1 Temmuz gecesi, 62 yaşında öldü.

BU SON GECEM
Nostradamus "İyi geceler" diyen papaza "Sabah öleceğim" dedi. Mezarının da hangi tarihte açılacağını bilmesi herkesi şaşırttı. Gut romatizması ve su toplaması nedeniyle durumu ağırlaşan Nostradamus, 1 Haziran 1566 gecesi kendisine "İyi geceler" diyen bir papaza şu cevabı verir: "Bu son gecem. Sabaha ölmüş olacağım." Nostradamus, 2 Temmuz 1566 sabahı, 62 yaşındayken odasında ölü bulundu. Böylece Nostradamus'un son kehaneti kendi ölümü oldu. Nostradamus'un ölümü, 141'inci kehanetindeki gibi oldu: "Kralın armağanını aldıktan sonra, bir saray dönüşü, verecek son soluğunu. En sevgili dostları, yakınları yatağının ve sedirin başında, ölmüş bulacaklar onu..." Cordeliers Kilisesi duvarına dikey olarak gömülen Nostradamus'un hikayesi bununla bitmedi. John Hogue'un "The New Revelations" isimli eserine göre Nostradamus'un mezarı 1700'de yerinin değiştirilmesi amacıyla açılıp kilisede başka bir yere taşındı. 1566 yılında ölen Nostradamus'un üzerinde, mezarın açıldığı tarih olan "1700" yazılı bir madalyon bulundu. Kendi mezarının açılacağını öngören kahin bu olaydan 91 yıl sonra yaşanacaklar hakkında da bir dörtlük yazdı. "Kim ki bulduğunda mezarı açacak ve kim ki açtığı bu mezarı hemen kapamayacak, lanet onu bulacak ve kimse nedenini bilmeyecek." Tıpkı bu dörtlükteki gibi Fransız İhtilali sonrası 1791'de sarhoş Fransız askerleri Nostradamus'un mezarını açtılar. Hikayeye göre bu askerler daha sonra Marsilya'daki üslerine geri dönerken kral taraftarları tarafından pusuya düşürülüp vahşice öldürüldüler. Dul eşi Anne şu sözleri Latince olarak, tabutunu örten 2.5 metre boyundaki mermer duvara yazdırttı: "Burada bütün ölümlülerden farklı olarak, yıldızların etkisiyle geleceği gören kalemiyle olayları kaydetmeye layık bulunmuş meşhur Michel Nostradamus yatıyor. 62 yıl, altı ay ve yedi gün yaşadı. 1566'da Salon'da öldü. Gelecek nesiller onun istirahatını bozmasınlar. Anne Posart Gemelle eşine gerçek mutluluk diler.'' Peter McHoll'un Nostradamus isimli kitabına göre 1566 yılında ölümünden sonra cebinden bir takvim çıkmıştır. Bu takvimde astrolojik bir hesap sonucu olması gereken kendi ölüm tarihini işaretlemiş ve 2 Temmuz tarihinin yanına şöyle bir not düşmüştür: "Hie mors prope est.'' Burası işgörenin mezarıdır.

BÜYÜ, FAL, ASTROLOJİ
Nostradamus'un kehanetlerini yönlendiren 3 temel öğe, falcılık, büyü ve astroloji oldu. Musevi kökenli Nostradamus'un babası, büyükbabası ve büyükbabasının babası Kabala uzmanlarıyla iyi ilişkilere sahipti. Ailesinden kahinlik bakımından güçlü bir kalıtımsal miras aldı. İlk kehanetlerini üç ayaklı pirinç bir sehpa üzerindeki su dolu bir kaba bakarak gördü. Bir başka sistemi de ateşe bakmaktı. Yazdığı bir dörtlükte de ilhamın geceyarısı çatıda gezerken geldiğinin altı çizilir. Prof. Dan Clore da kahinin Mısır'ın ölüler kitabı, efsanevi Necronomicon'un şifrelerini çözerek öngörülerde bulunduğunu söyler. Ve astroloji... Erika Cheetham'a göre Nostradamus 4. yüzyılın neo-Eflatuncu astrologu İambicus'un tekniğinden yararlandı. Geçmişin acılarını yaşayan dünya küçülüyor, Barış dünyaya holuyor, Yeni yöntemlerle iletişim kurulsa da atışma geri dönüyor Peter Lorie "Nostradamus Geleceğin Tarihi'' kitabında bu dizeleri, kahinin interneti anlattığı şeklinde yorumluyor ve şeytan ile internetin bağlantısını anlatıyor: "Bilindiği gibi şeytanın rakamsal işareti 666. İbranice w harfinin nümerolojik değeri ise 6 rakamı. İnterneti ifade eden ve dünya çapında ağ anlamına gelen "World Wide Web'' kelimesinin kısaltılmış hali ise www. Bu şekilde internet, şeytanı sembolize eden 666 sayısına işaret ediyor. Şifre çözücü T. Chase de, Nostradamus'un, "İki büyük lider kurar ittifak büyük güçleri arttıkça artar, yeni ulus gücün zirvesindedir artık o kanlı sayı olur ortak'' dizelerindeki "kanlı sayı''nın 666 olduğunu söylüyor.

KEHANETLERI TESADÜF MÜ?
Nostradamus'un dörtlükler halinde yazdığı on ciltlik "Yüzyıllar" adlı eserlerindeki birbirine hiç benzemeyen 1024 kehanetinden 800'ü yaşanan olaylara açıkça bağlanabildi. Kendi çağının ötesinde öngörüleri olan Nostradamus detaylar bakımdan zengin veriler sundu. Kehanetlerinde hiç tesadüfe yer bırakmayan kahin kimi zaman yer isimleri, kimi zaman da şahısların adlarını verdi. Tarihi olaylara sadece bir kaç dörtlükte değil yüzlercesinde anlattı. 16.yüzyılda yaşayan kahin vizyonlarında gayet açık şekilde atom patlamalarını, modern deniz savaşlarını, hava çarpışmalarını, deniz altı çatışmaları, roketler ve uzay araçlarını gördü.

Neşe Mesutoğlu

DİĞER HOBİ HABERLERİ
 Pistte daha heyecanlısı yok
 İş jetlerine özel yeni terminal
 U2'yu dinleme şansı
 Türk 'Custo'ya artık dalış yasak
 Profesörden futbol kitabı
 Dünyanın en iyi 'spa'ları
 Airbus pazarın yarısına talip
 Acı dolu hayatlardan dünyalara ışıltılı
 Geleceğin uçakları çok daha keyifli
 Tuvale yansıyan mücadele
 Can'ın sergisini kaçırmayın
 Bu kente gitmek için elinizi çabuk tutun
 Bahara özel spa paketi
 Dünyanın en iyi havalimanları
 Swiss uçuşlarını ikiye çıkarıyor
 Airport bu hafta da çok renkli
 Zordaki Swiss'i Lufthansa uçuracak
 Halka açık 'fondue' tadında demokrasi
 Dersimiz Formula 1
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
  » Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
GÜNTAY ŞİMŞEK
Garip ama gerçek
Palmali Şirketler Gurubu'nun genç ve...
STELYO BERBERAKİS
Yine Bayrak Krizi
Bu kez Yunan Harp Okulu'nda bir grup...
FİKRET AYDEMİR
Brüksel'in Paşası
Frekans izni olmayan Radyo Paşa sadece...
BELKIS KILIÇKAYA
Gelecek Kaygısı
Fransızlar kendilerine sorulmadan AB...
Evde kendinizi tedavi edin
Evde kendinizi tedavi edin
Basit hastalıklarda doktora koşmanıza gerek yok. Soğuk...
Prostat sorunu sekse engel değil
Prostat sorunu sekse engel değil
Erkekler orta yaşla birlikte prostat şikayetleriyle karşı karşıya...
Kaptanın seyir dışı defteri
Şu sıralar dura-kalka dünya turu yapmakta olan Nazenin 4'ün seyir...
Cüneyt'le aşkımızı tiyatrodaki kadınlara rağmen kazandık
Ayten Gökçer, eşiyle büyük aşkını anlatıyor: "Ona aşık pek çok kadın...
Demokrasiyi yaymanın ABD'nin görevi olduğunu savunuyorum
Robert Kagan Washington Post'un köşe yazarı. Bir dönem ABD Dışişleri Bakanı...
Sadri Alışık'ı anmak... Ama nasıl?
Belki bu yıl 10. ölüm yıldönümü olduğu için olay biraz abartıldı. Kendi adıma...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.