kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Akdeniz Mutfağından Zeytinyağlı Yemekler

Kabak everest
* 4 adet kabak
* 1 bardak süt
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet taze nane
* 1 adet kereviz sapı
* 1 havuç rendesi
* 1 kahve fincanı kaşar peyniri
* Tuz, karabiber
* 1 fiske muskat
* Zeytinyağı

Kabakları temizleyin. Uzunlamasına kesip, içlerini boşaltın. Maydanozu ince ince kıyın ve nane, kereviz sapı, kaşar peyniri, havuç rendesi, tuz, karabiber, biraz zeytinyağı ve muskatı karıştırın. Bu karışımı kabakların içine doldurun. Doldurduğunuz kabakları fırın kabına dizin ve üzerine süt döküp, önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Çerkez barbunyası
* 2 su bardağı kuru barbunya
* 2 dilim bayat ekmek içi
* 3 diş sarımsak
* 1 su bardağı et suyu
* 1 bardak dövülmüş ceviz
* Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
* 2 kaşık zeytinyağı

Barbunyayı haşlayın ve robottan geçirin. Barbunyayı, bayat ekmek içini, sarmısağı, et suyu veya tavuk suyunu, tuz ve karabiberle ovarak karıştırın. 1 su bardağı dövülmüş ceviz ilave edin. Servis tabağına alın. 1 çay kaşığı kırmızı biberi zeytinyağıyla kızdırın. Barbunyaların üzerinde gezdirin. Üzerini birkaç ceviz tanesiyle süsleyerek servis yapın.

Baklalı kereviz
* 4 adet orta boy kereviz
* 1 su bardağı kuru bakla veya 250 gr. taze iç bakla
* 2 soğan
* 1 limon suyu
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz
* 2 adet kesme şeker
* 1/2 demet dereotu
* 2 adet taze sarımsak

Baklayı akşamdan ıslatın. Soğanları doğrayın, zeytinyağının yarısı, şeker, tuz, baklaları koyun, üzerini örtecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kerevizleri ikiye bölün, ortalarını oyun, tencereye dizin, üzerine limon suyu, kalan yağ, tuz ve şekeri koyun. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin, soğutup servis tabağına dizin. Ortalarına pişen baklaları koyun. Kıyılmış dereotu ve sarımsakla servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 28-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 27-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 26-04-2005
 Akdeniz Mutfağından Zeytinyağlı Yemekler   / 25-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 24-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 23-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 21-04-2005
 Lezzet Güneşi   / 20-04-2005
 Lezzet güneşi   / 19-04-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kokoşluk sanatı çözülmüştür
Aman tanrım hatta 'Oh My...
HAKAN & UTKU
Uykusuz her gece
(Yine gecenin bir yarısı, yine yatakta...
AYŞE TÜTER
Akdeniz Mutfağından Zeytinyağlı Yemekler
Kabak everest...
Rüyadan kaçan çocuk uyumak istemiyor
Rüyadan kaçan çocuk uyumak istemiyor
Uzmanlar, ikinci ile altıncı yaşlar arasında aşırı hareketli olan...
Hapçılara müjde!
Hapçılara müjde!
Gençlik aşısı olarak da tarif edilen anti-oksidan etkili...
Nefesler tutulacak!
Nefesler tutulacak!
Sanat tutkunları, Antik A.Ş'nin yarınki müzayedesinde yine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.