Akdeniz Mutfağından Zeytinyağlı Yemekler
Kabak everest * 4 adet kabak * 1 bardak süt * 1/2 demet maydanoz * 1/2 demet taze nane * 1 adet kereviz sapı * 1 havuç rendesi * 1 kahve fincanı kaşar peyniri * Tuz, karabiber * 1 fiske muskat * Zeytinyağı
Kabakları temizleyin. Uzunlamasına kesip, içlerini boşaltın. Maydanozu ince ince kıyın ve nane, kereviz sapı, kaşar peyniri, havuç rendesi, tuz, karabiber, biraz zeytinyağı ve muskatı karıştırın. Bu karışımı kabakların içine doldurun. Doldurduğunuz kabakları fırın kabına dizin ve üzerine süt döküp, önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Çerkez barbunyası * 2 su bardağı kuru barbunya * 2 dilim bayat ekmek içi * 3 diş sarımsak * 1 su bardağı et suyu * 1 bardak dövülmüş ceviz * Tuz, karabiber, kırmızı toz biber * 2 kaşık zeytinyağı
Barbunyayı haşlayın ve robottan geçirin. Barbunyayı, bayat ekmek içini, sarmısağı, et suyu veya tavuk suyunu, tuz ve karabiberle ovarak karıştırın. 1 su bardağı dövülmüş ceviz ilave edin. Servis tabağına alın. 1 çay kaşığı kırmızı biberi zeytinyağıyla kızdırın. Barbunyaların üzerinde gezdirin. Üzerini birkaç ceviz tanesiyle süsleyerek servis yapın.
Baklalı kereviz * 4 adet orta boy kereviz * 1 su bardağı kuru bakla veya 250 gr. taze iç bakla * 2 soğan * 1 limon suyu * 1 çay bardağı zeytinyağı * Tuz * 2 adet kesme şeker * 1/2 demet dereotu * 2 adet taze sarımsak
Baklayı akşamdan ıslatın. Soğanları doğrayın, zeytinyağının yarısı, şeker, tuz, baklaları koyun, üzerini örtecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kerevizleri ikiye bölün, ortalarını oyun, tencereye dizin, üzerine limon suyu, kalan yağ, tuz ve şekeri koyun. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin, soğutup servis tabağına dizin. Ortalarına pişen baklaları koyun. Kıyılmış dereotu ve sarımsakla servis yapın.
|