|
|
Cilt mezoterapisi ile 20 dakikada 10 yaş gençleşmek mümkün
Ameliyatsız yeni teknikler, ciltte beliren kırışıklıkları hafifleterek, kısa sürede genç bir görünüm kazandırıyor. Baharda uygulanan cilt mezoterapisi ile yazı 10 yaş genç karşılamak mümkün...
Alman Nişantaşı Kliniği dermatoloji uzmanlarından Dr. Belma Bayraktar ve Plastik ve Estetik Cerrah Op. Dr. Ahmet Torkut ile ciltteki kırışıkların giderilmesinde en etkili olan yöntemleri konuştuk...
* Yüze mezoterapi uygulaması hangi durumlarda yararlı oluyor? Cildin kalitesini artırma, sıkılaştırma, ince kırışıklıkları ortadan kaldırma gibi durumlarda yüz mezoterapisi son derece yararlı sonuçlar veriyor. Cilt altı dokuları, özellikle de yağ dokusu, yerçekiminin de etkisiyle zamanla yüze yorgun ve yaşlı bir görünüm veriyor. Bu yöntem, ciltte yeniden canlanmayı sağlıyor. Boyun bölgesine uygulandığında, bu bölgedeki fazlalıkların ortadan kalkmasını sağlıyor. Özellikle yaz aylarının başında yapılan mezoterapi, yüzde canlanma, yaklaşık 10 yaş gençleşme sağlıyor.
* Cilde mezoterapi uygulaması nasıl yapılıyor? İşlemden önce cilde uyuşturucu bir krem sürülüyor. Yarım saat sonra da mezoterapiye başlanıyor. Bir tabanca yardımıyla hazırlanan maddeler, çok düşük dozlarda enjekte ediliyor. Seanslar yaklaşık 20 dakika kadar sürüyor. Kullanılan maddeler, dolaşımı artıran, ciltte kollajen sentezi oluşturan, cildi gençleştiren maddelerdir. Miktarları ihtiyaca göre hekim tarafından belirlenir. Genellikle doğal maddeler tercih ediliyor. Ancak, bazen kimyasal maddeler de kullanılıyor. Bu maddelerin alerji yapma riskine karşı, hastalarımıza test yapıyoruz. Mezoterapide kişiye alerji yapan madde yerine başka maddeler kullanarak uygulama yapıyoruz.
* Cilt lekelerini gidermek için hangi yöntem uygulanmalıdır? Mevcut lekeler, yaz aylarında güneşin de etkisiyle iyice koyulaşacaktır. Bu nedenle, güneşe çıkmadan önce mutlaka peeling işlemiyle cildimizi yeniden yapılandırmalıyız. Halk arasında 'cilt soyma' işlemi olarak bilinen 'peeling', deri yaşlanmasında, güneş, yaşlılık, hamilelik gibi çeşitli nedenlere bağlı oluşan ciltteki lekelerin tedavisinde, sivilce ve izlerinin giderilmesinde, siyah nokta oluşumunda, cilde nem sağlamada kıl dönmelerinin, kırışıklıkların tedavisinde geniş kullanım alanı bulmuş bir yöntemdir.
* Hangi kırışıklık hangi yöntemle düzeltilebilir? Yüz kırışıklıklarının tedavisi, kırışıklığın yüz mimik hareketleriyle ilişkisine, derinliğine ve cildin elastikliğinin durumuna göre değişik şekillerde gerçekleştirilir. Mimik kaslarını hareket ettirmeden, kendiliğinden mevcut olan yüzeysel kırışıklıklar TCA, fenol, dermabrazyon, lazer gibi cildin üst katlarına yönelik yöntemlerle tedavi edilebilir. Çok yüzeysel kırışıklıkların tedavisinde retinoik asit, glikolik asit ve vitamin içeren cilt kremlerinden yararlanılabilir. Derin ve mimiklere bağlı olmayan kırışıklıklarda ise, cilt altında kollajen ve yağ dokusu enjeksiyonu gibi yöntemler kullanılır. Yüz mimik kaslarının hareketleriyle ortaya çıkan kırışıklarda ise, ilgili kasın kasılmasını önleyen botokstan yararlanılır. Cildin elastikliğinin bozulduğu, derin kırışıklıklarda ise, yüz germe gibi cerrahi girişimler gereklidir.
|