| | Turizmimiz Rus ruleti gibi Geçenlerde İstanbul'un önde gelen iki otelinin müdürleriyle beraberdim. Sohbet sırasında, doğal olarak söz turizmden de açıldı. Konunun uzmanları bu yılın turizm açısından olağanüstü geçeceğini müjdelediler. Üstelik son yıllarda turistler yalnızca güney kıyılarımızı tercih ederken, bu kez...devamı |
|
| | Okyanus ıstakozları markette Sema Çelebi'nin İstanbul Bebek'te açacağı markette Amerika'dan getirilen ıstakozlar canlı olarak satılacak. Istakozu balıkçıdan değil artık marketten de alabileceksiniz. Sosyetenin tanınmış simalarından Sema Çelebi, Türkiye'de ilkler arasında yer alacak bir market açmaya hazırlanıyor.devamı |
|
| | Ultra lüks harman viskiler Dünyanın her yerindeki milyarderler ve politikacıların tercihi süper lüks viskileri kesinlikle buzla içmemek gerekiyor. Olsa olsa birkaç damla su yeterli. Otomobil fuarlarını gezenler ya da yeni otomobil modellerini takip edenler bilir. Bu fuarlarda en büyük ilgiyi çeşitli markaların...devamı |
|
| | Clinton da burada puding yedi 1960'larda Clinton'dan Fischer'a pek çok ismin buluştuğu Pudding Shop, lezzetli tatlılarıyla ünlü. Pudding Shop adlı bir yerden bahsedilince herhalde herkesin aklına içi çeşit çeşit pudinglerle dolu bir pastane gelir. Ancak Sultanahmet'te Pudding Shop isimli mekanda puding ve tatlı...devamı |
|
| | Farklı Mekanlar Denemek İsteyenlere Chicago tarzı pizza yiyin Henüz 10 yaşındayken Yeniköylülerin "Papağanlı Pizzacı" diye tanıdıkları "Mapi"de, amcalarının yanında pizza yapmaya başlayan Volkan Gedikli, kendi mekanını açtı. Chicago tarzı pizzanın unutulmasını istemeyen 28 yaşındaki Gedikli, Amerika'da bu konuda...devamı |
|
| | Yunan mutfağı İstanbul'da Armada Hotel, Atina'dan St. George Lycabettus Oteli ve eski İstanbullu yemek tarihçisi Bula Bozis, "Türk-Yunan Mutfak Kültürü" etkinliği için bir araya geldi. Etkinliğin ilki 13-17 nisan arasında Armada'da başlıyor. Sula Bozis'in seçtiği yemekler St. George Lycabettus Oteli'nin şeflerinin...devamı |
|
| | Şarap karafta sunulur Şarap karaftan, rakı karafakiden servis edilir. Özellikle genç ve sert tanenli şarapların daha rahat içilebilmesi için karafta havalandırmak gerekir. Görgü kuralları ne kadar da çabuk değişiyor. Mobil telefonlar yeni çıktığında, cebi çaldığında insanlar çevredekilerden utanır, özür diler,...devamı |
|
| | Bağcılara üzümü öğretecek Üzümün yetiştiği yerde üretim yaparak kaliteli şaraplara imza atan Mey İçki'nin şarap uzmanı Jean- Luc Colin'in amacı, dünya piyasasında yer almak için bağcıları eğitmek. Türkiye'nin en büyük içki üreticisi Mey, şaraplarıyla da oldukça iddialı. Firmaya şarap üretimiyle ilgili danışmanlık...devamı |
|
| | Hakikat şarapta gizlidir Eski meyhaneler küflü şarap kokardı, buram buram... Bu küflü şarap kokusunda, kaymak gibi "torik lakerdası"nın sihirli kokusunu, tuzunun ipeksi letafetini, tatlı kırmızı soğanın ihtişamlı kokusunu bulabilirdiniz. Kurutulmuş "uskumru çirozu"nun ekşimtırak yanık kokusu, sirkenin buruk,...devamı |
|