MUTFAKTA Lezzet Güneşi
Pırasalı tarhana Tarhanaya 1 su bardağı su ilave edip karıştırın ve tarhananın erimesi için yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Isıtılmış yağda ince kıyılmış pırasaları, karıştırarak, orta ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin. Üzerine, tarhanalı su, biber salçası, kavrulmuş fındık unu ve tuzu ilave edip, harmanlayın. Kalan suyu da karıştırarak katın ve hızlı ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Ateşi kısın ve 10 dakika daha pişirin. Üzerine maydanoz serperek sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 su bardağı tarhana * 4 su bardağı su (ılık) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet büyük boy pırasa (ince kıyılmış) * 1 tatlı kaşığı biber salçası * 1 çorba kaşığı fındık unu (kavrulmuş) * Yarım demet maydanoz (kıyılmış) * Tuz (arzu edilen miktarda)
Zeytinezmeli börek Milföy hamurlarını 8,5 cm. çapında daireler şeklinde kesin, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine 5 adet çentik atın. Hamurların üzerini başka bir fırın tepsisiyle örterek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 10 dakika hamurlar kızarana kadar pişirin. Zeytin, kapari, kekik, limon kabuğu, maydanoz ve zeytinyağını iyice özleşene kadar robottan geçirin. Dilimlenmiş domatesleri pişmiş hamurların üzerine paylaştırıp, her birinin üzerine 1 tatlı kaşığı hazırladığınız zeytin ezmesinden sürün. En son üzerlerine peynir ve mercanköşk serpip servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 adet milföy hamuru * 1 çay bardağı siyah zeytin (çekirdeksiz) * 2 tatlı kaşığı kapari (süzülmüş) * 2 tatlı kaşığı kekik * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş) * 2 tatlı kaşığı maydanoz (iri doğranmış) * 2 tatlı kaşığı zeytinyağı * 2 adet orta boy domates (ince dilimlenmiş) * 1 çorba kaşığı beyaz peynir (ufalanmış) * 1 çorba kaşığı mercanköşk
Ispanaklı sufle Ispanaklara, soğan, un, yumurta, yoğurt, zeytinyağı, peynirler, tuz ve kabartma tozunu katıp, iyice harmanlayın. Ispanaklı karışımı yağlanmış 15 cm. ebadında bir fırın kabına yayın. Yumurta sarısı ile suyu çırpıp, üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram ıspanak (yaprakları ince kıyılmış) * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 2 çorba kaşığı un * 3 adet yumurta (çırpılmış) * 1,5 su bardağı yoğurt * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı beyaz peynir * 2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) * Tuz * 1 çorba kaşığı kabartma tozu * 1 adet yumurta sarısı * 1 çorba kaşığı su
|