Lezzet Güneşi
Yağsız bir tavada hamsileri karıştırarak 3-4 dakika pişirin. Maydanoz, dereotu, taze soğan, tuz, karabiber, kekik ve acı pul kırmızıbiberi katıp, iyice harmanlayın. Yufkaları 5x20 cm. ebatlarında şeritler halinde kesin. Uçlarına hazırladığınız harçtan bir çorba kaşığı koyun ve muska şeklinde sarıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı ve suyu çırpın, fırça ile böreklerin üzerine sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 250 gram hamsi (kılçıkları temizlenmiş) * 2 adet yufka * Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış) * 3 sap taze soğan (ince kıyılmış) * Tuz, karabiber * 1 tatlı kaşığı kekik * 1 çay kaşığı acı pul kırmızıbiber * 1 adet yumurtanın sarısı * 2 çorba kaşığı su * 2 çorba kaşığı çörekotu
|