kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yufkanın üzerine bol çekilmiş ceviz
Gerçek bir Anadolu tatlısı: Karakuş
Yufkanın üzerine bol çekilmiş ceviz
Bunun hamurunda yumurta da var

Yufkanın üzerine bol çekilmiş ceviz


Hikmet Çelikbaş tarifi
Ben her şeyi göz kararı yaptığım için ölçü veremeyeceğim. Sadece süt ve biraz tuzla yoğurduğum hamuru bir, iki gün dinlendiriyor, nişasta yardımı ile incecik yufkalar açıyorum. Yufkanın üzerine çekilmiş ceviz ve toz şeker karışımından bolca dökmek gerekiyor. Ardından yufkayı gevşek biçimde oklavaya sarar, sonra oklavayı bu rulodan çıkarırım. Kat kat hale gelmiş hamurun özenle düzleştirilmesi gerekir. Dört, beş kat hamur düzgün bir şekle getirildikten sonra iri boy baklava diliminde kesilir. Hemen ocakta bulunan kızgın yağın içinde, kısık ateşte kızartılır, önceden hazırlanmış soğuk şuruba atılır. 3-5 dakika şerbetin içinde kalan tatlı ikrama hazır hale gelir. Şerbeti 5 bardak toz şekere, 4.5 bardak su ve yarım limon eklenmesiyle hazırlarız.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Önce özgürlük sonra yemek
 Portakal çiçeği sahili ve trüf mantarı lezzeti
 Şarap kursunda bir efsane
 Mutfakta 'Devrim'in izi var
 Şarap üreten Anadolu kaplanları
 Dünya lezzet ustaları İstanbul'da buluşuyor
 Dünyanın merkezinde bir yemek
 Bir fincan salep olsa
 Her gün yemek pişirin evinizin bereketi artsın
 Hem para kazanıyor hem kültür satıyorlar
 Mutfak için yeni bir dergi
 Unutulmuş bir şerbet
 Kaz için en iyi mevsim
 Yirmi iki ayar yemekler
 Çikolatayı kim sevmez?
 Londra'da elim kayıp
 Püf noktaları annesinden
 Kalite belgeli çiğköfte
 Kahvenin düşmanı hava ve ışık
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Dağın Laik Şeyhi
Dağın Laik Şeyhi
Velid Canbolat, Lübnan Dağları'nda kuş uçurtmayan, inançlarını...
İçkiyle kumar olmaz
İçkiyle kumar olmaz
Ülke çapında son yıllarda yaşadığımız en büyük gıda felaketi patlak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.