Elmalı hindi salatası
Etleri kaynar suda yaklaşık 20 dakika haşlayın, kendi suyunda soğutup, süzün. Etlere, elma, elma dilimi kesilmiş patates, yapraklanmış dereotu, yapraklanmış maydanoz, küçük küp doğranmış salatalık turşusu ve mayonezi katıp, iyice harmanlayın. Üzerine fındık serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram hindi göğüs kuşbaşı (haşlanmış) * 2 adet ekşi elma (ince elma dilimi kesilmiş) * 2 adet patates (haşlanmış, elma dilimi kesilmiş) * Yarım demet dereotu (yapraklanmış) * 6 sap maydanoz (yapraklanmış) * 6 adet salatalık turşusu (küçük küp doğranmış) * 2 çorba kaşığı mayonez * 1 çay bardağı fındık (iri dövülmüş)
|