kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Sucuklu menemen
Isıtılmış yağa sucuk ve yeşil biberleri katıp, karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Sucuk ve biberleri delikli bir kepçe ile alıp sıcak tutup. Aynı tavaya domatesleri katıp 2-3 dakika pişirin. Sucukları, yumurtayı ve tuzu katıp bir kez karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
*
1 kangal dilimlenmiş sucuk
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet yeşil biber
* 500 gram domates
* (Kabukları soyulmuş, küp doğranmış)
* 4 adet çırpılmış yumurta
* Tuz

Şemsiye salata
Salatanın sosunu hazırlamak için küçük bir kapta mayonez, şeker ve elma sirkesini karıştırın. Kaynar bol suda brokolileri 3-4 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile alıp soğuk suya koyun. Soğuduktan sonra süzün. Brokoli çiçekleri, havuç, peynir ve kestaneyi karıştırın. Üzerine sosu döküp, harmanlayın. Üzerini kapatarak en az 1 saat en fazla 5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
*
4 çorba kaşığı light mayonez
* 2 tatlı kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
* 500 gram brokoli
* 1 adet orta boy havuç (ince doğranmış)
* 125 gram cheddar peyniri (ince doğranmış)
* 1 su bardağı kestane (haşlanmış ve doğranmış)

Sarıkız Sarıkız
Patateslerin yarısını yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin ve üzerlerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirin. Peynirin yarısı, tuz ve karabiberi de serptikten sonra, aynı sırayla ikinci katı hazırlayın. Süt veya piliç suyunu ısıtıp, patateslerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, yaklaşık 40 dakika, üzeri açık olarak, patatesler yumuşayıp, altın rengi alana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
*
6 adet orta boy patates (kalın dilimlenmiş)
* 2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
* 250 gram Kars gravyeri
* Tuz, taze çekilmiş karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1,5 su bardağı süt veya piliç suyu

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Pilav tacı   / 06-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 05-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 04-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 03-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 02-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 01-03-2005
 Lezzet Güneşi   / 28-02-2005
 Ali nazik   / 25-02-2005
 Fındıklı hindi köfte   / 24-02-2005
 Lezzet Güneşi   / 23-02-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Barbaros Şansal: Aşk ispirto gibi..
Terzi Yamağı...
HAKAN & UTKU
Sahte haber bülteni
Kumkapı'da sahte haydari paniği...
Doç. Dr. BENGİ SEMERCİ
Evlat edinme
Dünyaya gelmek için her bebeğin bir ana...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Sucuklu menemen
Isıtılmış yağa...
Kadında saç dökülmesinin baş sorumlusu stres ve üzüntü
Kadında saç dökülmesinin baş sorumlusu stres ve üzüntü
Stres ve üzüntüden tiroit bezi sorunlarına, menopoz döneminden...
20 haftalık bebek kürtaj olur mu?
20 haftalık bebek kürtaj olur mu?
Türk Ceza Kanunu'na kürtajla ilgili yeni eklenen madde, kürtaj...
Kerry'nin de tercihi EMRE NY
Kerry'nin de tercihi EMRE NY
"EMRE NY" adını verdiği köpek ve kadın çantalarıyla New...
Doğru adres Amerikan...
Doğru adres Amerikan...
Vizyon'daki 'Eğreti Gelin'in 'Kostak Emine'si Nurgül Yeşilçay,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.