Lezzet Güneşi
Sucuklu menemen Isıtılmış yağa sucuk ve yeşil biberleri katıp, karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Sucuk ve biberleri delikli bir kepçe ile alıp sıcak tutup. Aynı tavaya domatesleri katıp 2-3 dakika pişirin. Sucukları, yumurtayı ve tuzu katıp bir kez karıştırın ve 2-3 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 kangal dilimlenmiş sucuk * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet yeşil biber * 500 gram domates * (Kabukları soyulmuş, küp doğranmış) * 4 adet çırpılmış yumurta * Tuz
Şemsiye salata Salatanın sosunu hazırlamak için küçük bir kapta mayonez, şeker ve elma sirkesini karıştırın. Kaynar bol suda brokolileri 3-4 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile alıp soğuk suya koyun. Soğuduktan sonra süzün. Brokoli çiçekleri, havuç, peynir ve kestaneyi karıştırın. Üzerine sosu döküp, harmanlayın. Üzerini kapatarak en az 1 saat en fazla 5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 4 çorba kaşığı light mayonez * 2 tatlı kaşığı şeker * 1 tatlı kaşığı elma sirkesi * 500 gram brokoli * 1 adet orta boy havuç (ince doğranmış) * 125 gram cheddar peyniri (ince doğranmış) * 1 su bardağı kestane (haşlanmış ve doğranmış)
Sarıkız Sarıkız Patateslerin yarısını yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin ve üzerlerine 1 çorba kaşığı tereyağı gezdirin. Peynirin yarısı, tuz ve karabiberi de serptikten sonra, aynı sırayla ikinci katı hazırlayın. Süt veya piliç suyunu ısıtıp, patateslerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, yaklaşık 40 dakika, üzeri açık olarak, patatesler yumuşayıp, altın rengi alana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 6 adet orta boy patates (kalın dilimlenmiş) * 2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş) * 250 gram Kars gravyeri * Tuz, taze çekilmiş karabiber (arzu edilen miktarda) * 1,5 su bardağı süt veya piliç suyu
|