kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
YOLUN YARISI ÇÖKTÜ: Önceki gece çöken yolda bir minibüs yuvarlandı. 5 kişinin yaralandığı olayda can kaybı olmaması büyük şans olarak
Topbaş, 'Bakırköy ihmali' için suç duyurusu yapacak

Fişekhane Caddesi'ndeki göçükle ilgili olarak, Başkan Erzen, "İzin benden önce verilmiş" derken Büyükşehir, "İhmal sözkonusu" dedi.

Bakırköy Fişekhane Caddesi'ndeki inşaatta meydana gelen göçükte kimin sorumlu olduğu ortada kaldı. Göçük olayından sonra inşaat alanında bir inceleme yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ruhsatın Bakırköy İlçe Belediyesi tarafından verildiğini belirterek, bir ihmalin söz konusu olduğunu söyledi. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ise, iznin seçimden bir ay önce alındığını belirterek, "Ben olsam ruhsat vermezdim" diyerek, sorumluluğu geçmiş dönem belediye başkanına attı. Erzen, inşaatın 40 bin metrekarelik bir alanda, 62 metreye yaklaşan temel derinliğinde olduğunu ifade ederek, Fişekhane Caddesi'nin zeminin sağlam olmaması nedeniyle böyle bir olayın gerçekleştiğini söyledi. Firmayı daha önce de yolun çatlamasından dolayı uyarıp ceza kestiklerini belirten Erzen, "Böyle bir inşaatta gece çalışılmaması konusunda uyarımızı yapmıştık. Bu inşaata ruhsat verilmemesi gerekirdi. Ben olsaydım vermezdim. Ama işlemlerinde hiç bir eksiklik olmadığı için yasal olarak yapılacak bir şey yok. Bundan sonraki yasal süreç daha hassas olacaktır" dedi. Göçük, çevresinde oturan apartman sakinlerini de endişeye düşürdü. Olaydan sonra evlerini boşaltmaları konusunda uyarılan vatandaşlar, inşaatın çok derin kazıldığını ve özellikle kazı sırasında dinamit kullanılarak yolda çatlama meydana getirildiğini belirterek, yetkililerin bu konuda çalışma yapmalarını istediler. İnşaatla ilgili dava açtıklarını belirten vatandaşlar, önlem uyarılarının dinlenmemesinin olaya zemin hazırladığını söylediler.

BİNALAR BOŞALTILDI
Bu arada Fişekhane Caddesi üzerinde bulunan 5 binaÇÖKMEDEN ÖNCE BÖYLEYDİ: Bakırköy Fişekhane Caddesinde minibüs durağının hemen yanında 62 metre derinliğinde bir alışveriş merkezi temeli atılmıştı.da, tedbir amacıyla göçük olayının hemen ardından boşaltıldı. Polis ise göçük alanının etrafında güvenlik önlemi aldı. Görgü tanıklarından Fethi Nebati, "Geçtiğimiz günlerde asfalt üzerinde çatlamalar olmuştu. Dün göçükten 5 dakika önce de asfalt tamamen yarıldı. Bu sırada, seyir halinde bulunan bir ticari taksinin 2 lastiği de bu nedenle patladı. Taksici aracını göçük alanının yaklaşık 50 metre ilerisine çektiği sırada büyük bir gürültüyle asfalt çöktü. O sırada çevrede bir panik oluşmuştu. Sonra polisler geldi. Bizlerin bulunduğu binayı boşalttılar. Bu cadde Bakırköy'ün en işlek caddesi. Eğer 4-5 saat öncesinde çökmüş olsaydı, çok sayıda insan hayatını kaybedebilirdi" diye konuştu. Bakırköy Alışveriş Merkezi inşaatını yaptıran Uzman A.Ş'nin sahibi Selahattin Özgönül'ün aynı zamanda, arsanın da sahibi olduğu öğrenildi. Uzman A.Ş'nin inşaat yapımı için Gül İnşaat, Keleş İnşaat ve Beyaz İnşaatla anlaştığı öğrenildi. Alışveriş Merkezi inşaatı başlamadan önce bu alanın, açık otopark olarak kullanıldığı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, inşaatı yapan firma hakkında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "İnşaat ruhsatının Bakırköy Belediyesi ve Turizm Bakanlığı'ndan alındığı belirlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü yaptığı incelemede, UKOME kararı alınmadığı, imar planlarına işlenmediği anlaşıldı."

Mustafa KAYA - Müslim SARIYAR / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Safarisiz Afrika Yılı
 Grip Demirel'i hastanelik etti
 Celal Doğan solda ittifak arayışında
 Türbanlılar Hayrunnisa Hanım'ı seçti
 Tarikattan bir bakan
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Washington bilmecesinde son nokta
Son günlerde AKP'li...
YAVUZ DONAT
Halep oradaysa...
Son günlerde bazı büyükelçilik lerden,...
Tiryaki köşeye sıkıştı
BM Tütün Kontrolü Sözleşmesi yürürlüğe girdi. Türkiye dahil 57 ülke...
Ailesini işyerine çağırıp öldürdü
Çorap firması sahibi işadamı Kemal Kilerci, dün Küçükçekmece’deki...
Kadın kocasından görmediği sevgiyi oğlundan istiyor
Kadın kocasından görmediği sevgiyi oğlundan istiyor
Prof. Dr. Nilüfer Narlı'ya göre Türkiye'nin en önemli sorunlarından...
Burası cesetli postane
Burası cesetli postane
Savcılıklar tarafından 'koliler içinde' Adli Tıp Kurumu'na gönderilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu