|
|
Sebzeli piliç salatası
Etleri kaynar su ile 20 dakika haşlayın. Suyun içinde soğutun. Suyu ayırın. Ayırdığınız piliç suyunu kaynama noktasına getirip, taze fasulyeleri ekleyin ve fasulyeler hafif yumuşayıncaya kadar 7-8 dakika pişirin. Fasulyeleri delikli kepçe ile alıp, buzlu suyun içine koyun. Aynı suda kabakları 5 dakika, ardından da havuçları 5 dakika pişirip, buzlu suya koyun. Patlıcanları kızgın yağda kızartın, kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağlarını süzün. Fasulye, havuç, kabak, patlıcan, salatalık turşusu ve dereotunu harmanlayın. Etleri derin bir kaba koyun, harmanladığınız malzemeleri ilave edin. Limon, zeytinyağı ve tuzu küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayıp, sebzelerin üzerine gezdirin. Dereotu ve çamfıstığı serperek servis yapın. MALZEMELER (3 kişilik) * 2 adet tavuk göğsü * 2,5 su bardağı su (kaynar) * 150 gram taze fasulye (2 cm. uzunluğunda kesilmiş) * 1 adet küçük boy havuç (küçük küp doğranmış) * 1 adet küçük boy kabak (küçük küp doğranmış) * 1 adet küçük boy patlıcan (küçük küp doğranmış) * 1 adet salatalık turşusu (küçük küp doğranmış) * Yarım demet dereotu (iri doğranmış, süslemek için ayrılmış) * 1 adet limonun suyu * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı çamfıstığı (hafif kavrulmuş) * Sıvıyağ (kızartmak için)
|