Lezzet Güneşi
Somonlu Somonu mayonez ve soğanla karıştırın. Soğanlı karışımı 10 dilim ekmeğe sürüp, üzerlerini kalan 10 dilim ekmekle kapatın. Ekmeklerin kenar kısımlarını keserek çıkartıp, 4'e bölün. Oda sıcaklığında servis yapın.
MALZEMELER (40 adet) * 400 gram füme somon (küçük parçalara kesilmiş) * 150 gram mayonez * 12 adet taze soğan (ince doğranmış) * 20 dilim beyaz ekmek
Kestaneli piliç Kestaneli piliç Zeytinyağını ısıtıp, etleri birer defa çevirerek 10 dakika pişirin. Soğan ve sarımsağı katıp, 4 dakika daha pişirin. Kestane, bal, sirke ve tavuk suyunu ilave edip, karıştırarak kaynama noktasına getirin. Üzerini kapatıp, kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Kremayı ekleyip, kapağını açın ve 5 dakika pişirin. Tarhunu karıştırarak ilave edip servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 4 adet tavuk göğsü * 1 adet soğan (dilimlenmiş) * 2 diş sarımsak (doğranmış) * 200 gram kestane (haşlanmış, bütün) * 2 çorba kaşığı bal * 2 çorba kaşığı sirke * 150 ml. tavuk suyu * 3 çorba kaşığı krema * 3 çorba kaşığı taze tarhun yaprağı
|