|
|
Pijamalı kek
Tereyağı, beyaz çikolata, şeker ve sütü benmari usulü pürüzsüzleşinceye kadar kaynatmadan ısıtın. Bir kaba alıp, 15 dakika dinlendirin. Unları beyaz çikolatalı karışımın üzerine eleyip, çırpın. Vanilya esansı ve yumurtayı da çırparak ilave edip, karışımın yarısını 20 cm. çapında yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Kalan karışıma kakaoyu eleyerek ilave edip karıştırın ve bu karışımı da aynı ölçüde başka bir kek kalıbına dökün. Her ikisini de önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirip, soğuyana kadar dinlendirin. Sütlü çikolata ve kremayı benmari usulü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırıp, bir kaba alın. Üzerini kapatıp, ara ara karıştırarak koyulaşıncaya kadar buzdolabında dinlendirin. Karışımı eşit olarak ikiye ayırın. Bir tanesini tekrar buzdolabına koyun. Pişirip, soğuttuğunuz kekleri ikiye bölün. Beyaz çikolatalı kekin bir parçasını servis tabağına alın, dışarıda bıraktığınız sütlü çikolatalı kremanın üçte birini üzerine yayın. Sütlü çikolatalı kremadan sonra sırasıyla kakaolu kek, kalan sütlü çikolatalı kremanın yarısını, beyaz çikolatalı kek, kalan sütlü çikolatalı krema ve kakaolu kekin ikinci parçasını koyun. Kekin her tarafını buzdolabına ayırdığınız sütlü çikolatalı krema ile kaplayın. Buzdolabında en az bir saat dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (10 kişilik) * 250 gram tereyağı (doğranmış) * 150 gram beyaz çikolata (iri doğranmış) * 3 su bardağı tozşeker * 1,5 su bardağı süt * 2,5 su bardağı un * 1 çay bardağı kekun * 1 tatlı kaşığı vanilya esansı * 2 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 2 çorba kaşığı kakao * 600 gram sütlü çikolata (iri doğranmış) * 1 su bardağı krema
|