|
|
Acılı babadan teşekkür
Oğlunun öldürülmesiyle ilgili Meclis Araştırması açılması, eski milletvekili Güngör'ü umutlandırdı: 14 yıldır güvenilir insanlar çıkmasını bekliyordum.
Oğlu Mustafa Güngör, 24 Temmuz 1991 tarihinde milletvekili lojmanlarında öldürülen ve 14 yıldır bu cinayet üzerindeki sır perdesini aralamaya çalışan eski SHP milletvekili Erol Güngör, TBMM'nin "ilk kez ciddi, milat'' sayılabilecek bir adım attığını söyledi. Cinayetten sonra yapılan tüm araştırmaların "delilleri yok etme, karartma üzerine'' kurulduğunu iddia eden Erol Güngör, TBMM lojmanlarında işlenen bir cinayetin faili meçhul kalmasının, "Meclis'in, polisin, devletin itibarının sarstığını, imajını zedelediğini'' söyledi.
KİMSENİN İFADESİ ALINMADI Erol Güngör, 14 yıl boyunca Türkiye'yi yöneten bütün içişleri, adalet bakanları, başbakanlar, TBMM başkanları, parti genel başkanlarına "faillerin bulunması için başvurduğunu'' kaydederek, şunları söyledi: "Gerçeklerin ortaya çıkması için 504 sayfalık dilekçe ile başvuruda bulundum. Cinayetten sonra yapılan araştırmada, hiçbir ipucu, delil yok, dediler. Sağlıklı bir soruşturmada, hiçbir ipucu, delil yok ise yine de işin peşi bırakılmaz. Komşular, çevrede oturanlar, kuşkulananların ifadeleri alınır. Cinayet, dönemin bakanlarından Namık Kemal Zeybek'in oturduğu evin 20 metre ötesinde işlendi. Orada 24 saat koruma görevi yapan polisler vardı. Lojmanların her sokağına da 2 polis düşecek kadar polis görev yapıyordu. Milletvekillerinin dokunulmazlığı olsa bile eşinin, çocuklarının dokunulmazlıkları yoktu. Benim eşim dışında hiç kimsenin ifadesi alınmadı." Erol Güngör, oğlu Mustafa'nın "kanlı görüntülerini, bir ip ucu bulunur diye en az 20 defa, adlı tabipler, uzmanlar, gazeteciler ile izlediğini'' bunun bir baba için dayanılacak "görüntüler'' olmadığını anlattı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un, 2003 yılı İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'ya, oğlu Mustafa Güngör cinayetindeki son gelişmeleri sorduğunu hatırlatan Erol Güngör, şöyle devam etti:
BAŞBAKAN'IN DUYARLILIĞI "Ben, ne Sayın Aksu'ya, ne de Sayın Başbakan Erdoğan'a bu konuda müracaat etmemiştim. Sağolsunlar, AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ve Kemal Anadol, Başbakan Erdoğan ile benim görüşmemi sağladılar, konuyu aktardım. Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Bülent Arınç ve TBMM'de grubu bulunan partilerin milletvekilleri, duyarlılık ve katkı koyarak, oy birliğiyle Araştırma Komisyonu Kurulması kararını aldılar. Herkese şükran duyuyorum. Oğlum geri gelmeyecek ama, gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorum. Siyaset dünyasında güven ortamı kayboldu diye düşünürken, 14 yıl sonra, bu dönemin parlamentosundaki milletvekilleri, TBMM'nin yeniden güvenilirliğini gerçekleştirdiler. 14 yıldır Türkiye'de, güvenilebilecek insanların, kurumların ortaya çıkabileceğini bekledim.'' '' Erol Güngör, Meclis Araştırma Komisyonu'nda cinayet ile ilgili nelerin yapılıp, yapılmadığının "gün yüzene'' çıkacağını, "çektikleri çilenin biteceğine'' inandığını söyledi.
(AA)
|