Lezzet Güneşi
Tatlı cappuccino Mısır ununa 50 ml. sütü ilave ederek çırpın. Küçük bir tencerede şeker, nescafe, tuz ve suyu karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak karışım kaynama noktasına gelinceye kadar 4 dakika pişirin. Kalan sütü karıştırarak buna ilave edin. Mısır unlu sütü kahveli karışıma katıp, kısık ateşte karışımın üzerinde baloncuklar oluşturup, pürüzsüz bir kıvama gelene ve koyulaşıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Karışımı 6 adet bardağa paylaştırıp üzerlerini kapatın. Buzdolabında soğuyuncaya kadar dinlendirip, servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 çorba kaşığı mısır unu * 750 ml. süt * 1.5 su bardağı tozşeker * 2 çorba kaşığı nescafe * Yarım çay kaşığı tuz * 1.5 su bardağı su (sıcak)
|