kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Asmalı piliç
Irok

Lezzet Güneşi

Pilav üstü kaburga
Pirince bir su bardağı su ve tuz ilave edip, en az bir saat bekletin. Unlu suyu gidinceye kadar yıkayın. Isıtılmış yağda bademleri karıştırarak sararıncaya kadar soteleyin. Kavrulmuş badem, yenibahar, karabiber, kırmızı pulbiber, maydanoz ve kalan suyu pirince ilave edip, hafifçe karıştırın ve pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Kaburgayı açıp önce üç tarafını dikin. Açık kalan tarafından hazırladığınız pilavı doldurup, ağzını da dikin. Isıtılmış 3 çorba kaşığı zeytinyağına domates salçasını ekleyip, karıştırarak 2-3 dakika soteleyin ve kaburganın her tarafına bu sosu sürün. Kalan yağı da ısıtın ve kaburganın her tarafını çevirerek kızartın. Kaburganın üstünü kaplayacak kadar sıcak su koyup, yenibahar ve tuz ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte en az 3 saat pişirin. Kaburgayı diktiğiniz ipleri kesin, pilavı tabağa boşaltın. Etleri lokmalar halinde parçalayıp, pilavın üzerine serpin ve sıcak servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
*
1 adet kuzu kaburga
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı yenibahar (hem tane, hem çekilmiş)
* Tuz
Pilav için:
*
1 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı su (kaynar)
* 1 çorba kaşığı tuz
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 250 gram badem (kabukları soyulmuş)
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
* Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mutfakta lezzet güneşi   / 31-01-2005
 Mantarlı tartölet   / 30-01-2005
 Yoğurt aşı   / 28-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 27-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 26-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 25-01-2005
 Pekmezli dürümcük   / 24-01-2005
 Gizli dünya   / 23-01-2005
 Lezzet Güneşi   / 21-01-2005
 Mutfakta lezzet güneşi   / 20-01-2005
HAKAN & UTKU
Yaşadığımız CHP Kurultayı'ndan öğrendiğimiz bir şeyler...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Pilav üstü kaburga
Pirince bir su...
Felç geçiren hasta için ilk altı saat altın değerinde!
Felç geçiren hasta için ilk altı saat altın değerinde!
Konuşma bozukluğu, kollarda ve bacaklarda geçici hissizlik, görme...
Olumsuz duygudan kaynaklanan stres beyin hücrelerini öldürüyor
Olumsuz duygudan kaynaklanan stres beyin hücrelerini öldürüyor
Sevdiğiniz birinin başarısını beklerken yaşadığınız stres vücudu...
Aşkı çalışırken buldular
Aşkı çalışırken buldular
Azra Akın, Gamze Özçelik, Ahu Türkpençe, Özgü Namal... Bu güzeller...
Güzide Duran'ın hayatı dizi oluyor
Güzide Duran'ın hayatı dizi oluyor
Güzide Duran, bu ayki FHM dergisinin kapak güzeli oldu. Derginin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.