kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Japonlar'a uyarlanan Türk yemekleri
Japonlar artık mantı yiyor
Japonlar'a uyarlanan Türk yemekleri

Japonlar'a uyarlanan Türk yemekleri

ISPANAK PÜRESİ
1 kg. ıspanağın yapraklarını yıkadıktan sonra ayıklayın. Ispanak yapraklarını 1 kahve fincanı su ile hafif ateşte haşlayın. Suyunu süzüp ince ince kıyın (Süzdüğünüz suyu yapacağınız çorbada değerlendirebilirsiniz, blender kullanacaksanız, saplarını da haşlayabilirsiniz.) 1 kaşık tereyağı ile 1 kaşık unu pembeleşinceye kadar hafifçe kavurun. 1 bardak süt ile ıspanakları da ekleyerek pişirin. Tuz, karabiber ekleyin. Yemek tabağına aldığınız ıspanak püresi üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin. Üzerine yoğurt eklenen tüm yemeklerde yoğurt soğuk olmamalı, mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Tavada kızdırılmış tereyağ üzerine kırmızı biber atıp hemen ateşten çekin ve yoğurtlu ıspanak üzerine gezdirin.

MANTARLI YAYLA ÇORBASI
1 çay bardağı pirinci 6 su bardağı su içinde haşlayın. 1.5 su bardağı yoğurdu, 1 yumurta sarısını, 2 yemek kaşığı un ile hep beraber boza kıvamına getirin. Bu karışımı kaynamış olan pirince yedire yedire ekleyin. 1 çorba kaşığı tereyağında mantarları ince ince doğrayarak kavurup çorbaya ekleyin. Tuz, karabiber ekleyin ve biraz daha kaynatın. 1 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritip içine tatlı kırmızı biber ve nane katın. Yakmadan alın ve çorbanın üzerine ilave edin.

CEVİZLİ KURABİYE

250 gr yağı eritin. Soğuyunca hemen 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı yoğurt, 3 yumurta katarak iyice karıştırın. 5.5 su bardağı un ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek hamur yapın. 1 su bardağı havanda iri dövülmüş ceviz içi ile su bardağı temizlenmiş, yıkanmış kuru üzümü 1 tatlı kaşığı tarçın ile (ayrı bir tabakta) iyice karıştırın. Bu karışımı da hamura ekleyin. Kaşıkla tepsiye kurabiye boyunda alın ve kızdırılmış fırında pişirin.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Yirmi iki ayar yemekler
 Çikolatayı kim sevmez?
 Londra'da elim kayıp
 Püf noktaları annesinden
 Kalite belgeli çiğköfte
 Kahvenin düşmanı hava ve ışık
 Monet'nin sofrası
 Kale kapılarını önce kahve kokusu açtı
 Havyarın iyisi deniz kokar
 Gizemli ve hoş bir lezzettir tatlı
 Sofraların lüks lezzetleri
 Yeni yılınız meyve dolu olsun
 Tereyağ yemeklerde mucizeler yaratabilir
 Büyükada'nın tatları sofraları şenlendirdi
 Artık mutfağımız da değişecek
 Şarap hiç konserve kutusunda içilir mi?
 Yılbaşı sofrasının kralı hindiye kestane yakışır
 Malzemeler Karadeniz'den
 Çikolatalı ve meyveli tebrik kartları bunlar
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Bu kadından korkmayan taş olur
Bu kadından korkmayan taş olur
"Portakal Devrimi"nin ilk somut sonucu görüldü; Ukrayna, "Miss World"...
'Denizler' belgesel oldu
'Denizler' belgesel oldu
Otuz üç yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, adına çekilen belgeselde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.