|
 |
 |
 |
  |
|
Gelmeden kaos
F.Bahçe, Anelka ile anlaştı ama kimi göndereceği sorun oldu. Bunun için Fabiano ve Hooijdonk aday. Ama ikisi için de problemler var..
Antrenörlük teklif edilecek Fenerbahçe'de gönderilmesi gündemde olan isimlerden biri Pierre Van Hooijdonk. Şu anda sakat olan ve tedavisi süren futbolcunun yaşının artık 36 olması, bu ihtimali güçlendiriyor. Ancak yönetim, geçen sezonki şampiyonluğun mimarı olan yıldız oyuncuyu bir anda silmek istemiyor. Bu doğrultuda ortaya atılan önerilerden biri Hooijdonk'a hocalık teklifi... Buna göre Hollandalı'nın tedavi masraflarının tamamı üstlenilecek. Kendisine sözleşme feshinden doğan hakları eksiksiz ödenecek. Ayrıca teknik direktörlük kursunun giderleri de Fenerbahçe kulübü tarafından karşılanacak.
Van Hooijdonk için erken Sarı-lacivertli yönetim bunların yanısıra kurs bittikten sonra 'iş garantisi' veriyor. Yani Van Hooijdonk, F.Bahçe'de antrenörlük yapacak. Bunun için tek sorun, olayın zamanlaması. Edinilen bilgilere göre tecrübeli futbolcu, sahalara veda ettikten sonra teknik direktörlük yapmayı çok istiyor. Üstelik bunun için önceliği Fenerbahçe'ye vereceğini de her fırsatta açıkladı. Ancak futbolu bu sezon sonunda bırakmayı düşünmüyor. Onun amacı, 1 yıl daha oynamak. Ayrıca F.Bahçe'den ayrılma fikrine de sıcak bakmıyor. Şimdi yönetim Hollandalı'yı takımdan ayrılmaya, dolayısıyla futbolu 1 yıl erken bırakmaya ikna etmeye çalışacak.
Brezilyalılar isyan çıkarabilir Anelka'ya yer açmak için akla gelen ilk isim Fabiano olmuştu. Çünkü Brezilyalı futbolcu, ligin ilk yarısında takımdaki vatandaşları kadar başarılı olamadı. Hatta Fenerbahçe, sezonun ilk yarısının sonlarına doğru sol kanada yabancı futbolcu arayışına girmiş, bu konuda Ankarasporlu Wederson'la temasa bile geçmişti. Yönetim, Fabiano'nun sözleşmesinin feshi durumunda bütün koşulları eksiksiz yerine getirecek. Zaten Van Hooijdonk da ikna edilemezse Fabiano'nun gönderilmesi kaçınılmaz olacak.
Transferde kritik hafta Ancak bu konuda yönetim kurulunu düşündüren, daha doğrusu kaygılandıran bir şey daha var: Takımdaki diğer 4 Brezilyalı... Alex, Aurelio, Luciano, Nobre gibi Fenerbahçe'nin başarısında önemli rol oynayan isimlerin kazan kaldırması ya da morallerinin bozulması, yönetimin işine gelmiyor. Ama sarı-lacivertliler, sonuçta Anelka gibi bir yıldızı kadroya katmak için bu tür sorunlarla uğraşmayı göze almış durumda. Transfer görüşmelerinin önümüzdeki günlerde yoğunlaşması bekleniyor. Ve F.Bahçe yönetimi bir konuda kesin kararlı: Anelka gelecek... Van Hooijdonk veya Fabiano'dan biri gidecek.
DENİZ DERİNSU
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|