Baharatlı mevsim türlüsü
Patates ve karnabaharı yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün. Tereyağını ısıtıp, baharatları ilave edin. Soğan ve sarmısağı katıp, soğanlar hafif yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Havuç, brokoli ve baklayı katıp, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Patates, karnabahar ve kremayı ekleyip, kararıncaya kadar karıştırarak pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 adet orta boy patates * 1 adet küçük boy karnabahar (iri doğranmış) * 2 çorba kaşığı tereyağı * 2 tatlı kaşığı kimyon * 1 tatlı kaşığı toz kişniş * 2 tatlı kaşığı toz zerdeçal * Yarım tatlı kaşığı tatlı kırmızıbiber * 1 adet büyük boy soğan (ince piyaz doğranmış) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 2 adet orta boy havuç (ince dilimlenmiş) * 400 gram brokoli (iri doğranmış) * 350 gram taze bakla (iri doğranmış) * 200 ml. krema
|