Lezzet Güneşi
Peynirli lokma Un, toz acı biber, şeker, parmesan peyniri ve cheddarın yarısını karıştırın. Sütü karıştırarak ilave edip, yapışkan bir hamur elde edinceye kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru unlu bir yüzeyde pürüzsüzleşinceye kadar yoğurup, elinizle 2 cm. kalınlığında yassılaştırın. 3,5 cm. çapında bir kalıpla daireler kesin. Kestiğiniz hamurları 20 cm. çapında, hafif yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye dizin. Hamurların üzerine fırça ile tereyağı sürüp, kalan cheddar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Taze soğanla tereyağını iyice karıştırın. Peynirlerle birlikte ılık olarak servis yapın.
MALZEMELER (24 adet) * 225 gram kekun * 1/4 tatlı kaşığı toz acı biber * 2 tatlı kaşığı tozşeker * 25 gram parmesan peyniri (rendelenmiş) * 120 gram cheddar peyniri (rendelenmiş) * 1 su bardağı süt * 40 gram tereyağı (eritilmiş) Taze soğanlı tereyağı: * 60 gram tereyağı (yumuşatılmış) * 1 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)
|