  |
|
DTH partisi geliyor
Kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak başlattıkları Demokratik Toplum Hareketi'nin (DTH) partileştiğini açıkladı.
Cezaevinden çıktıktan sonra Demokratik Toplum Hareketini (DTH) başlatan kapatılan DEP'in eski milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak dün Diyarbakır'da, yaklaşık bin kişinin katıldığı toplantıda DTH'nin siyasi partileşme sürecine girdiği açıklandılar. Orhan Doğan, ortak deklarasyonu okurken, "DTH, hiç şüphe yok ki bu güne kadar Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun demokratik çözümü ile özgürlük mücadelesi yürüten ve bu onurlu mücadelede her türlü baskıya direnç göstererek emek ve bedel ödeyen bütün partilerin onurlu mirasını selamlamakta ve sahiplenmektedir" dedi.
KÜRTÇE DEĞİL, TÜRKÇE Toplantı başlamadan, aralarında Hülya Avşar ve Muazzez Ersoy'un şarkılarının da bulunduğu Türkçe müzik çalınması dikkat çekti. Deklarasyonu okuyan Doğan, "Türkiye'de demokrasi ve özgürlük mücadelesi uzun soluklu bir yürüyüş gerektirmektedir" dedi. DTH'nin mevcut partilerin yeniden yapılandırmasını veya restorasyonunu hedeflemediğini vurgulayan Doğan, şöyle konuştu: "Daha geniş toplumsal kesimleri demokrasi ve özgürlük mücadelesinde bir araya getirmeyi hedefleyen DTH, hepsinden önemlisi yeni bir siyasal zihniyetle partileşme sürecini yürüterek tamamlayacaktır. Bu yeni çıkış Kürt sorununa kalıcı, demokratik, barışçıl bir çözüme ulaştırma iddiası ve kararlılığı içinde olacaktır."
Hüseyin KAÇAR-DİYARBAKIR/MERKEZ
|