Islama rulo börek
Isıtılmış yağda soğan ve havuçları, soğanlar yumuşayıp, sararıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Ispanakları ilave edin, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Muskat, tuz ve karabiberi ekleyerek harmanlayın. Düz bir zemine yufkaları üst üste yayın. Üzerine hazırladığınız harcı yayın ve sıkıca rulo şeklinde sarın. Mutfak ipi ile rulo şeklindeki yufkanın birkaç yerinden bağlayın. Derin bir tencereye halka şeklinde yerleştirin, üzerine çıkıncaya kadar kaynar su ilave edin ve 10 dakika pişirin. İki adet delikli kepçe yardımıyla çıkarıp, süzün ve soğutun. Keskin bir bıçakla 5 cm. eninde kesin. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER (12 dilim) * 2 adet yufka * Yarım kg. ıspanak (ince kıyılmış) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 2 adet havuç (rendelenmiş) * Yarım çay kaşığı muskat (rendelenmiş) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 2 su bardağı sarmısaklı yoğurt
|