Lezzet Güneşi
Şaraplı tavuk Fesleğen, nişasta, tuz ve karabiberi karıştırıp, piliç butunu bu karışıma bulayın. Yağı orta ateşte ısıtın, piliç butunu çevirerek hafif kızartın. Üzerine şarap ve tavuk suyunu ilave edin, ateşi kısıp 20 dakika pişirin. Zeytin ve fındıkları ekleyin. Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (1 kişilik) * 200 gram piliç but * 1 dal fesleğen veya reyhan (ince kıyılmış) * 1 çorba kaşığı nişasta * 2 çorba kaşığı fındıkyağı veya zeytinyağı * 1 çorba kaşığı beyaz şarap 2 çorba kaşığı tavuk suyu * 2 çorba kaşığı zeytin (dilimlenmiş) * 2 çorba kaşığı fındık (kavrulmuş, kalın kıyılmış) * Tuz, karabiber
|