  |
|
Lezzet Güneşi
Lahana küpü Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3 dakika soteleyin, etleri ilave edip, 5 dakika daha soteleyin. Kabak, havuç ve patatesi yarım su bardağı su ile kısık ateşte, sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç, bezelye, kırmızıbiber, tozşeker, tuz ve karabiberi katıp, harmanlayın. Haşlanmış lahana yapraklarını 35 cm. çapında yuvarlak dipli bir tencerenin içine yayın, üzerine pirinçli harcı yayıp, kenarlarda kalan lahana yaprakları ile kapatın. Üzerine kalan suyu gezdirip, kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ters çevirerek servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 6 adet lahana yaprağı (haşlanmış) * 2 çorba kaşığı tereyağı * 2 adet soğan (iri doğranmış) * 1 adet tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış) * 2 adet kabak (küçük küp doğranmış) * 2 adet patates (küçük küp doğranmış) * 1 su bardağı su (ılık) * 1 su bardağı pirinç * 1 su bardağı bezelye (haşlanmış) * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı tozşeker * Tuz, karabiber
|