kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Herkesten uzman olmaz
Onlar 'kadrolu akşamcılar'
Rakının göbeği makbul
Herkesten uzman olmaz

Herkesten uzman olmaz

Paşabahçe'de bulunan Mey Alkollü İçkiler'e ait İstanbul İçki Fabrikasi'nın Rakı degüstatörlerinden biri de fabrika müdürü Nuri Evren. 18 yıldır fabrikada görev yapan Evren bir yıldır fabrikanın genel müdürlüğünü yapıyor. Evren Türkiye'de çok az sayıdaki rakı degüstatörünün kendi merak ve becerileriyle bu işte ustalaştıklarını söylüyor. Meyhanedeki herkesten rakı uzmanı olamayacağını vurgulayan Evren, degüstatörlerin akşamcıların damak tadını çok iyi bildiklerini ve rakıyı buna uygun olarak kontrol ettiklerini söylüyor. Türkiye'de degüstatörlük mesleğinin Tekel bünyesinde bugüne kadar çok geri kaldığını ifade eden Nuri Evren, "Tekel'in özelleştirilmesinin ardından degüstatörlük daha da gelişecek, okulları açılacak. Biz fabrikada kendi imkanlarımızla üç kişiyi rakı degüstatörü olarak yetiştirmeye çalışıyoruz" diyor. Rakı fabrikasında gün boyunca degüstasyon yaptıklarından alkole doyduğunu ve dışarıda rakı içmediğini anlatan Evren, "Bu fabrikada çalışmasaydım, iyi bir rakı içicisi olurdum" diyor.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Portakal bayramını kutluyoruz
 İyi bir yemek şölene benzer
 Yoksa Anis de mi Bizans'tan?
 Picasso'nun en sevdiği tatlı, armut tatlısıydı
 Güllaç her kapıyı açar mı?
 Küçük şişedeki doyulmaz lezzet
 Otel olan Samode Sarayı ve hüzünlü Taj Mahal
 Oruç hoşgörü ve paylaşma sembolü
 Baharatı bize keşifler mi getirdi?
 İnsanı ve doğasıyla şaşırtıcı bir ada
 Şerbeti ne çabuk unuttuk
 Sokaktan restorana içli köfte
 Bu şarap muz kabuğu kokuyor
 Yemeğin lezzeti kokusunda
 Türk Mutfağı Ferran Adria'dan ne öğrenir?
 Hint kıtasından Antep mutfağına
 Sokak yemekleri tarihe karışıyor
 Şarabın ve yemeğin izinde Kapadokya
 Dışı kıtır içi pamuk gibi yumuşacık
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
TURGAY NOYAN
Denizin üstüne üstüne gitmek
Karadan 120 mil açıktaydık.
100 milyon dolarlık yalı Türk alıcıları korkutuyor
100 milyon dolarlık yalı Türk alıcıları korkutuyor
Türkiye'nin en pahalı konutu olan 100 milyon dolarlık Şehzade...
Evangelistlerin hayallerinde kıyamet var
Evangelistlerin hayallerinde kıyamet var
Dünyadaki pek çok insan Amerikan politikalarını artık İncil'deki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.