| | Portakal bayramını kutluyoruz Sera icad oldu, mertlik bozuldu. Oysa eskiden her meyve ve sebzenin kendi zamanı vardı. Şimdi alternatif beslenme yanlıları portakal bayramına hazırlanıyor. Bu "küresel ısınma" dedikleri şey bu olsa gerek. Farkındasınız değil mi? Birden bire iki mevsim yok oluverdi. Uzun...devamı |
|
| | İyi bir yemek şölene benzer Geçenlerde bir arkadaşım iyi bir restoran tavsiye etmemi istedi benden. Kafamdan iyi yemek yenebilecek yerleri geçirmeye başlamıştım ki ardından ekledi: "Önereceğin lokalde birtakım önemli kişilerle de karşılaşabilmeliyim. Bir de havası olsun!'' "Nasıl yani?'' dedim. Arkadaşım ekledi:...devamı |
|
| | Yoksa Anis de mi Bizans'tan? Bizans tarihinin ünlü uzmanlarının bizden olması gerek. Bizans'ın kültürünü, sanatını bilmezsek aynı topraklar, aynı iklim üzerindeki Osmanlı'nın mimarisini, müziğini, mutfağını doğru okuyabilir miyiz?. Esasen hayat böyledir. Tarih de hakeza. Bazen bir tesadüf ya da bir söz öyle bir...devamı |
|
| | Onlar 'kadrolu akşamcılar' Rakı tutkunlarının damak tadını bir avuç degüstatör yani tat uzmanı belirliyor. Rakı degüstatörleri şişelenmeden önce tanklarda kıvama gelen rakıya son onayı veriyor. Uzmanlar bir masanın başında akşama kadar rakı tadarak not veriyor. Türk halkının vazgeçemediği keyiflerden biri olan...devamı |
|
| | Picasso'nun en sevdiği tatlı, armut tatlısıydı Fransızlar'ın yiyeceğe yaklaşımı özeldir. Sofraya verdikleri özen diğer sanatlara ve edebiyata gösterdikleri saygıyla eşdeğerdedir. Avrupa Birliği'ne girerken daha öğreneceğimiz çok şey var. Gündemimizi belirleyen sırrı fark etmeliyiz. Öyle bir şey ki eskilerin "hissi kalbel vuku"...devamı |
|
| | Güllaç her kapıyı açar mı? Ramazan bir gelenekler bütünüdür. En azından yaşadığımız topraklarda. Güllaç ise bu ayda ağzımızı tatlandırmanın en güzel yolu . Bir enerji küpü arkadaşımız var, Dilek Gündoğdu. Geçen sene bir kitap hediye etti. Tam da bu günlerde: Ramazan'ın son çeyreğinde. Ne var ki bayram şu bu...devamı |
|
| | Küçük şişedeki doyulmaz lezzet Beş on yıl öncesine kadar balzamik sirkeyi İtalya sınırları dışında bilenlerin sayısı çok azdı. Zamanla güneşte kurutulmuş domates, taze mercanköşk, rollo-sosta salatayla restoranların vazgeçilmezleri arasına girdi. Biz gazeteciler mesaimizin sonucunu günü gününe, bir haftada ya da aylık...devamı |
|
| | Otel olan Samode Sarayı ve hüzünlü Taj Mahal Hindistan'a gidenler ya çok etkilenir ya da nefret eder. Bu ülkede keyifli vakit geçirmek için seyahati sevmek yetmiyor, mistik öğretilere meraklı olmalısınız. Ülkenin her yanından yüzlerce insan yürüyerek Varanasi'ye gelir. Gün ağarırken kutsal Ganj Nehri'nde yıkanarak günahlarından...devamı |
|
| | Oruç hoşgörü ve paylaşma sembolü İftar çadırları doluyor, oruç tutan aileler birlikte iftar açıyor toplum bugünlerde hoş bir kaynaşma içinde. Ancak aç kalınan saatlerin acısını sahur ve iftarda çıkarmak işin felsefesine aykırı. Bu hafta güzel yiyeceklerden söz ederek sizleri imrendirip ağzınızı sulandırarak Ramazan'da...devamı |
|