kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Koşan adam' artık bir melek!
'Koşan adam' artık bir melek!
Urfalı ve ağa çocuğu

'Koşan adam' artık bir melek!

'Her Gece' isimli şarkıya çektiği kliple bir gecede meşhur olan ve adı 'koşan adam'a çıkan Mirkelam, 'Mucizeler Komedisi'nde yeryüzüne inmiş bir meleği canlandıracak.

Her Gece' isimli şarkısıyla bir gecede meşhur olan şarkıcı Mirkelam, şimdilerde ilk kez bir müzikalde rol almanın heyecanını yaşıyor...

* 'Mucizeler Komedisi'ndeki rolünüzden bahseder misiniz?
Türkiye'de uzun zamandır ilk kez yapılan çok geniş kapsamlı ve profesyonel bir müzikal. İçinde müzik var, tiyatro var, dans var. Aktörlük çok ayrı bir şey. Bilgi, emek ve çok iyi motivasyon istiyor. Aktörlük benim ailemde var. 12 yaşımda aktörlük yaptım ben. Babamın çektiği yarı-profesyonel filmlerde oynadım. Yine 12 yaşında film yönettim, 6 dakikalık. Fakat bu hayatımda hep hobi olarak kaldı, babamdan dolayı. Çünkü babam avukattı ve o da bunu hobi olarak yapıyordu.

* Oyunculuğu hâlâ hobi olarak mı görüyorsunuz?
Hayır, şimdi yanıldığımı anladım. Sahnede bir karakteri canlandırmak insana çok değişik bir enerji veriyor. Bu müzikalde yer almamın en büyük sebeplerinden biri, kadrosunun çok iyi olması. Hem deneyim hem kariyer açısından benim için çok önemli. Çok şey öğrendim bu müzikalden. Buradan öğrendiklerimi müziğime yansıtacağım.

* Bir meleği oynamak nasıl bir şey?
Konu gereği dünyaya iki melek indiriliyor. Biri erkek, biri kadın. Ben erkek meleğim. Şöyle bir tartışma vardır. Melek rolü oynanır mı, oynanmaz mı? Kötü adam oynanır mı, oynanmaz mı? Bence aktörlükte dönem dönem her rol oynanır. Aktör her rolü oynayabilmeli. Bana da melek rolü verilmiş. En iyi şekilde oynamaya çalışıyorum.

* Müziğe dönersek, siz ilk Tarkan'a rakip olarak gösterilmiştiniz. Bu rekabet devam ediyor mu hâlâ?
Birine rakip olarak çıkılmaz. Ben sadece bir müzik yaptım. Sonra bu müziği sunduk. Hep aynı şeyler vardı o dönem. Biz farklı bir şey yaptık. Ortaya da Türkiye'nin hatta dünyanın sınırlarını zorlayan bir müzik çıktı. Tarkan ile beni eşleştirmeleri mutlu ediyor. Arada tatlı bir rekabet olabilir. Sanatçılar birbirlerinden etkilenir. Mesela ben de Tarkan'ın klibini seyrettikten sonra çok güzel olmuş 'ben de çekmeliyim' diyorum. Veya 'bundan farklı ve daha iyi nasıl çekebilirim' diyorsunuz. Amaç halkı mutlu etmek. Tarkan bir megastar, benim şarkımı beğendiğini söylemesi gurur verici.

* Siz de Tarkan gibi star olarak görüyor musunuz kendinizi?
Hayır görmüyorum. Ben müzisyenim. Müzik yapıyorum, beste yapıyorum. Sadettin Kaynak kendisini ne kadar star görüyorsa, ben de o kadar star görüyorum kendimi. Şarkılarınız bir anlam taşıyorsa starsınız. Eğer yolda yürürken bir çocuk size gülümsüyorsa, sizden imza istiyorsa bir starsınız. Kelimelere çok fazla bağlı kalmak doğru değil.

* 'Tavla' şarkısında yurtdışından esinlendiğiniz söyleniyor. Doğru mu?
Ben 'Tavla'dan önce 'Her Gece', 'Hatıralar' gibi iyi şarkılar yapmıştım. Bu şarkılar olmasa, böyle bir şey olabilir. Şarkılar birbirine benzeyebilir. Sanatçılar birbirlerinden etkilenebilirler. Benim 40 bestem var. Zaten gerçek besteci böyle bir şeye girmez. Ben zaten beste yaparken mutlu oluyorum. Niye onu alıp da mutsuz olayım. Sonuçta o benim olmamış oluyor.

* Mutluluk pozları verdiğiniz eşiniz Arzu Hanım'dan aniden boşandınız. Neydi size bu kararı aldıran? Başka biri mi vardı hayatınızda?
Benim evliliğim de diğer insanların evliliğinden farklı değildi. Ayın iniş çıkışları, aynı acıları, aynı sevinçleri yaşıyordum diğer evli çiftlerle. Bizi örnek çift göstermeleri beni mutlu ediyordu ama maalesef ayrılık da var hayatın içinde. Ama bir şeyi, başka bir şey için bitirmem ben. Evliliğimiz bitti ama arkadaşlığımız devam ediyor. Biz birbirimizle beraber büyüdük, kötü bitemez.

ZAFER AKBAŞ MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Hislerim beni yanıltmadı
 Yıldızlaşmak değil heyecan istiyorum
 Her zaman havalı
 Manken olacak
 Boğaz'ın tadını çıkartıyor
Bu hafta sonu keyif zamanı
Bu hafta sonu keyif zamanı
Eğlence
Autoshow çocukları özel parkura bekliyor...
Bu hafta sonu keyif zamanı (2)
Bu hafta sonu keyif zamanı (2)
Konser
Rock'ın ilahi kadını Vox'ta
Rock tarihine...
Sporda şike ve şiddet
Beşiktaş ile Çaykur Rizespor takımları arasında BJK İnönü Stadı'nda...
Kapkaç çeteleri
Çeteler kapıp kaçıyor, döner bıçaklarıyla yaralıyor, trenden aşağıya...
Sinagog saldırılarının yıldönümü
Bugün 15 Kasım 2004. Sinagog saldırılarının yıldönümü. Geçen yıl...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.