Karamelli irmik
Şekerin yarısını küçük bir tencereye alın, orta ateşte açık kahverengi renk alana kadar pişirin. Orta büyüklükte yayvan bir kaba dökerek soğutun. Diğer taraftan sütün içine yumurta, irmik, limon kabuğu rendesi, kalan şekeri ilave ederek, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. En son vanilyayı ekleyin. Muhallebiyi soğutulmuş karamelin üzerine dökün. Buzdolabında en az 3-4 saat beklettikten sonra bir tabağa ters çevirin. Hindistancevizi veya fındık ile süsleyerek servis yapın. Not: Karameli hazırladıktan sonra, çabuk bir şekilde kaba dökmek gerekir. Aksi halde kalınlaşır, akışı güçleşir.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1 litre süt * 1 su bardağı tozşeker * 1 yumurta * 1 su bardağı irmik * 1 limon kabuğu rendesi * 1 paket vanilya * 3 çay kaşığı hindistancevizi
|