Yemekleri 'light' yapan fırın
Buhar çıkararak çalışan 'diyet' fırının, yemeklerdeki yağ oranını yüzde 15 oranında azalttığı iddia ediliyor.
Japonya'da üretilen buharlı bir fırın, pişirdiği yemeklerdeki yağ oranını düşürerek şişmanlığı önlediğini iddia ediyor. Yüksek ısıda buhar vererek çalışan cihaz alışılmadık etkisini, yemeklerdeki kalori derecesini düşürmesiyle açıklıyor. Çalışma sırasında 300 santigrat derece ısıda ortaya çıkan buhar, suya dönüşerek eriyen yağları adeta 'yakıyor.' Yüksek ısıdaki bu buhar daha sonra ette sıvı hale gelen yağı da dışarı akıtıyor. Üretici firma Sharp, bu fırında hazırlanan yemeklerin, standart şekilde pişirilenlerden yüzde 15 oranında daha az yağlı olduğunu söylüyor.
'YEMEĞİN TADINI BOZAR' Son 25 yılda yüzde 400 oranında artan obezite sorunu ile mücadelede çığır açacağı düşünülen fırın, sağlık uzmanları tarafından onaylandı. Ancak yeni pişirme yönteminin şişmanlık sorununa hemen çözüm getirmeyeceğini söyleyen İngiliz Diyet Birliği eski başkanı Lucy Daniels, buluşun sağlıklı beslenenlere faydalı olacağını öne sürdü. Dasniels fırının, hamburger, sosisli sandviç gibi ayak üstü yenilen yemeklerde kullanıldığı takdirde obezlere fayda sağlayabileceğini düşünüyor. İngiltere'nin önce gelen restoranlarından 'Fat Duck'ın ünlü şefi ise, bu yöntemle hazırlanan yemeklerin tadının bozulacağını söylüyor.
DIŞ HABERLER
|