|
Zerde
Şekere suyu ilave edip eritin. Hızlı ateşte, kaynama noktasına getirip, pirinç ve zerdeçalı katıp, karıştırın. Mısır nişastasını üç çorba kaşığı suda erittikten sonra, karıştırarak ve yavaş yavaş pirinçli karışıma ilave edin. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Gülsuyunu ekleyip, bir kez karıştırın ve ateşten alıp, porsiyonluk küçük kaselere boşaltın. Üzerlerine şamfıstığı ve kuşüzümü serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 200 gram pirinç (haşlanmış) * 500 gram tozşeker * 1200 ml su * 1 çorba kaşığı zerdeçal * 4 çorba kaşığı mısır nişastası * 3 çorba kaşığı su * 5 çorba kaşığı gülsuyu * 50 gram şamfıstığı (dövülmüş) * 50 gram kuşüzümü (ayıklanıp, ıslatılmış)
|