Serdengeçti'ye sert uyarı Devlet Bakanı Şener, Merkez Bankası Başkanı Serdengeçti'nin "gevşersek kriz gelir" açıklamasına patladı: "Hükümeti bir bürokratın uyarma yetkisi yok. Hele bir kulüpte hiç eleştiremez."
***
Hiçbir bürokrat hele bir kulüpte bizi eleştiremez
Abdüllatif Şener, Merkez Bankası Başkanı Serdengeçti’nin demeçlerini sert bir dille yanıtladı: Bürokratların hükümeti eleştirme yetkisi yok.
Hükümetle bürokratların arası yine gerildi. Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçi'nin "IMF ile devam şart, gevşersek kriz gelir" açıklamalarına, ekonominin koordinasyonundan sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener tepki gösterdi. Şener, "Hükümeti bir bürokratın uyarma yetkisi yok. Ekonominin ihtiyaçlarına göre politika belirlediğimiz ortada" dedi. NTV'ye konuşan Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Süreyya Serdengeçti'nin "Gevşersek kriz gelir" açıklamalarına, "Ekonominin ihtiyaçlarına göre politika belirlediğimiz konusunda piyasalarda bir tereddüt yok" yanıtını verdi. Şener, "Hükümeti birilerinin 'uyarma' diye bir yetkisi yok. Hele bir külüpte verdiği bir konferansta hükümeti uyarma hiç sözkonusu olamaz. O sınırları aşmak olur. Değerlendirmelerinde ileri ifadeler var. İnsanlar zaman zaman çok konuştukça böyle sınır ötesi açıklamalar yapıyor, dikkatli olmak lazım" dedi.
BANKA SAHİPLİĞİ NETLEŞMEDİ Yıllık yeni bir program hazırlığında olduklarını hatırlatan Abdüllatif Şener, IMF ve AB ile yeni bir dönemin başladığını böyledi. Şener, Bankacılık Yasa Tasarısı ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. SPK, Bankalar Birliği ve ilgili kuruluşlardan son taslak üzerinde görüş alındığını belirten Bakan Şener, önümüzdeki hafta BDDK'nın kendisine sunuş yapacağını açıkladı. Banka sahipliliği konusundaki tartışmaları da değerlendiren Şener, şunları söyledi: "İlk metinde bu ayrıntılar yoktu. Yeni gelecek metinde de bu ayrıntı olmayacak. Belki Meclis'e sunulacak tasarıda da bu ayrıntı olmayacak. Banka sahipliği ile ilgili ayrıntılar Meclis'te bir önerge ile düzenlenebilir. 'Banka sahibi olanlar medya patronu olmasın' dediğinizde bile bu hemen yürürlüğe girecek bir hususu gibi görülmemeli. Bir geçiş dönemi konulmalıdır diye düşünüyorum."