|
|
|
|
|
Ev davetleri nasıl olur?
|
|
* Sosyelitler, sosyetiklerin aksine davetlerini popüler bir mekândan ziyade kendi evlerinde yapmayı tercih ederler.
* Konuk sayısının 12'ye kadar olduğu davetlerde, yemeklerin çoğunu ev sahibesi personeliyle birlikte mutfağa girip hazırlar.
* Konuk sayısının 12'yi geçtiği davetlerde ise muhakkak dışarıdan catering hizmeti alırlar. Bu işte, NATO Zirvesi çerçevesinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Dolmabahçe Sarayı'nda devlet başkanlarına verdiği davet yemeğini de hazırlayan Feriye Lokantası'nın Genel Müdürü Vedat Başaran en rağbet gören isimlerin başında yer alır. Swissotel ve Ulus 29 da, sosyelitlerin tercih ettiği diğer firmalardır.
* Mönüde neler olacağına bir-iki ay önceden karar verilir. Davetten bir süre önce kesinlikle mönünün tadımı yapılır.
* Davetlerinde masa düzenine ve süslemelerine çok dikkat ederler. Hatta bazılarındaki masalar, büyük düğünlerde kişi başı 100 USD'lik masalardan bile daha ihtişamlı olur.
* Evlerinde yemeklerde, Meissen, Cartier, Herend, Rosenthall gibi yemek takımlarını kullanırlar. Servis takımlarında ise Christofle ya da antika gümüş takımlar.
* Sosyelitler, sosyetiklerin aksine İtalyan yemek masası yerine klasik İngiliz masalarını tercih ederler. Nişantaşı'ndaki favori adresleri Lord's mağazasından, Chippendale ve Victorian dönemlerine ait Frank Hudson, Harris Tetrad, Theodore Alexander marka masaları alırlar.
* Yemek masalarında Belçika veya Fransa'dan getirtilmiş özel dikim örtüler kullanırlar.
* Kristal bardaklarının markası ise, ya Saint Louis, ya Bakara ya da Moser'dir.
* Yılın yaklaşık altı ayını yurtdışında geçirdikleri için davetlerinde daha çok yerli şarapları tercih ederler. Kavaklıdere'de Narince ve Boğazkere, Doluca'da Sarafine Chardonnay, Özel Kav ve Cabernet Sauvignon, Güler Sabancı'nın dayısı Oran Türker ile ürettikleri Gülor'un da Merlot'unu tercih ederler. SaintLouis
|
|
|
|
|
|
|
|
|