kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Cavalli Krallığı
Cavalli Krallığı
Dilek Hanif'in gözünden Cavalli

Cavalli Krallığı

Bir Roberto Cavalli klasiği giydiğinizde, insanlar gözlerini sizden alamaz. İşte bu yüzden, Cindy Crawford ve Beyonce gibi yıldızlar, onun görkemli tasarımlarından uzak kalamıyor. O ise, tasarımlarında bazen abarttığını itiraf ediyor... "Çok sade ve basit materyalleri, renk ve altınla zenginleştirmeyi severim. Anahtar kelime: Zengin! Kendime göre sade ve basit olanı, zengin ve eğlenceli yapmayı seviyorum" diyor.

Dünya modasına yön veren Cavalli'nin işiyle yatıp kalktığını, sürekli moda konuştuğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Harper's Bazaar son sayısında Cavalli'nin bilinmeyen dünyasını aydınlattı ve onun yaşamının sadece işinden ibaret olmadığını şöyle anlattı: "Roberto Cavalli, her şeyi ama her şeyi etek boyları hakkında konuşmaya tercih eder. İşi konusunda sadık, arzulu ve takıntılı bir ruh hali içinde olmadığı için değil, konuşulacak, özümsenecek, daha çekici şeyler olduğuna inandığı için."

HER YERDE KENDİ ÇİZGİSİ VAR
Cavalli için kullandığı cep telefonlarının modelleri, İtalya'daki kaplanı Tigre ve ailesi, moda hakkında konuşmaktan çok daha cazip. Cavalli'nin hayatında pek az şeyde renk, taşkınlık, baştan çıkarıcılık ve eğlence yok. Gür, gümüş rengi saçları ve haşin erkek görüntüsüyle, tadına doyum olmayan bir Tony Bennett, Bruce Springsteen havasına sahip. Yanında deri bir kovboy çantası taşıyor. 42 metrelik ödüllü siyah yatı, Ferrari koleksiyonu, helikopteri ya da Toskana'daki villası gibi takıntılarına bir göz atma şansınız olursa, hepsinin kaplan ve zebra desenleri ile kadifeler ve peluşlarla dolu olduğunu görürsünüz. "Bunlar benim yaşamamı sağlıyor. Adrenalinimi yüksekte tutmama yardım ediyorlar" diyor. "Yaratıcılığa ihtiyacım var. Tasarlamaya bayılıyorum. Sadece modadan bahsetmiyorum. Evime geldiğinizde, mutlaka 'bu işte Cavalli'nin evi' dersiniz. Araba bindiğinizde benim arabam olduğunu hissedersiniz. Yaşadığım yerlerde her zaman kendimi görebileceğim, kendimi hissedebileceğim bir ortam yaratmayı severim. Kendimi göstermeyi sevdiğim için değil, sadece bunu yapmayı sevdiğim için. Yaşamayı gerçekten çok seviyorum. Birçok arkadaşım bana 'Roberto, hayatı yaşamayı senden öğreniyoruz' der. Bu gerçekten sadece moda ile ilgili değil."

SEKSİ, İDDİALI VE KÜSTAH...
Cavalli, kıyafetlerini profesyonel bir DJ'in müziği ayarlaması gibi tasarlıyor. Hoşuna giden vahşi kombinasyonları (romantik ya da ortaçağa ait, klasik ya da punk), hiç çekinmeden bir araya getiriyor. "Çok sade ve basit materyalleri, renk ve altınla zenginleştirmeyi severim. Anahtar kelime: Zengin! Kendime göre sade ve basit olanı, zengin ve eğlenceli yapmayı seviyorum" diyerek, gülüyor. Büyükbabası ünlü İtalyan empresyonist ressam Giusseppe Rossi olan Cavalli, Floransa'daki Güzel Sanatlar Akademisi'nde, resim bölümünde okumuş ve kariyerine sanatçı olarak başlamış. Bir DJ'den farklı olarak, o bütün elementleri kendi karışımıyla yaratıyor. Kumaşlar elle işlendikten sonra, canlı renklere, vahşi desenlere ve dore çizgilere boyanıyor. Kesimler çok cesur ve agresif bir biçimde kadınsı... Detaylar ise sonsuz: Tüyler, taşlar, deriler, kristaller, püsküller... Kıyafetler seksi, iddialı ve küstah. Cavalli tasarımları, ihtişam, gösteriş ve teşhirciliğin güzel bir karışımını sunuyor.

ABARTIYI SEVİYOR
Cavalli'nin rüyalarını paylaşan o kadar çok isim var ki... Onun kıyafetleri, Jennifer Lopez, Britney Spears, Alicia Keys, Ashanti, Jessica Simpson ve Christina Aguilera gibi pop starlar ve Jennifer Garner'dan Kate Bosworth'e kadar pek çok Hollywood yıldızı için adeta bir standart haline gelmiş durumda. Cavalli, bazen kıyafetlerinin gerçekten utanmaz olup olmadığını düşündüğünü söylüyor. "Gerçekten seksiler, ama korkarım bazen fazla oluyorlar" diyor. Böyle zamanlarda kendini sorguluyor: "Çevremdeki insanlarla bir şeyler paylaşmayı seviyorum. Ama bazen aşırıya kaçıyorum. Çok spontan biriyim ve bazen 'Tanrım, çok abarttım' diyorum. Ama bu benim hayatı yaşayış biçimim. Oynamayı seviyorum, gülmeyi seviyorum. Size ağlamayı sevdiğimi söylemiyorum ama bazen ağlamayı da seviyorum. Çok sevdiğim bir filmi izlerken ağlamaya başlıyorum. Kendi kendime 'Tanrım bir yönetmenin böylesine bir film yapabilmesi ne muhteşem' diyorum. Kıskanıyorum... Bir film yönetmeni olmak isterdim. Ama ben bir modacıyım ve kendi işimi yapmalıyım."
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Ereğli'de Tarkan fırtınası koptu
 Yarışmayı kazanan halkın istediği oldu
 Kendi küçük marifeti büyük
 Örümcek olmasa aşçı olacakmış
 Boğaz'ın eski dostları yenilendi
 5 bin kişi dostluk için alkış tuttu
 Yozgatlı Matrix New York yolcusu
 Her zaman aşk isteriz
 Sedef parçalı boncuk kolye
 Bu köpek konuşuyor
 Açıkhava'ya yıldız yağacak
HAKAN & UTKU
Bodrum'un anılma sorunsalı
'Eskiden Bodrum Zeki Müren'le...
AYŞE TÜTER
Ballı ekmek
Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu...
Spora her yaşta
Spora her yaşta "evet" deyin
Düzenli olarak yapılan spor, ideal kilonun korunmasını, dayanıklılık,...
Stresten korunmak için arasıra mutlaka atıştırın
Stresten korunmak için arasıra mutlaka atıştırın
İşleriniz ne kadar yoğun olursa olsun, arada bir mola verip sağlıklı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.