Fasulye çeşitlemesi
Dibi yuvarlak bir tavada yağı ısıtıp, çamfıstıklarını sararıncaya kadar soteleyin. Taze fasulye ve sarmısakları ilave edip 1 dakika karıştırarak pişirin. Domates, siyah zeytin, barbunya, fasulye, şarap, limon suyu, kekik ve balı ilave edip, 3-4 dakika daha soteleyin. Üzerine peynir serpip servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı çamfıstığı
* 400 gram taze fasulye (temizlenmiş, ikiye bölünmüş)
* 1 diş sarmısak (dövülmüş)
* 6 adet orta boy domates (kalın doğranmış)
* 60 gram siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
* 300 gram barbunya (tane, haşlanmış, süzülmüş)
* 2 çorba kaşığı sek kırmızı şarap
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 2 tatlı kaşığı taze kekik (doğranmış)
* 2 tatlı kaşığı bal
* 150 gram beyaz peynir (küp kesilmiş)
|