Tiyatroyla terapi
Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ndeki doktor ve hemşireler, iş stresini tiyatro yaparak atıyor. Tedavi gören madde bağımlılarını da aralarına alan sağlıkçılar, 'Töre' adlı oyunu başarıyla sahneliyorlar.
Psikologlar, yoğun iş temposunun yarattığı gerilimden tiyatro yaparak kurtuluyor. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde çalışan hekim ve hemşireler, hastalarıyla birlikte çalıştıkları ilk oyun olan 'Töre'yi sahneliyorlar. Haftada üç gün prova yapan sağlıkçılar, Turgut Özakman'ın oyununu töre cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla seçtiklerini söylüyor.Günlük koşturmanın dışında kendilerini rahatlatmak için sanatsal faaliyetlere yönelen psikologlar, mesailerinin bitiminde yaşadıkları gerilimi üzerlerinden atıyorlar.
AMAÇ, İLETİŞİM KURABİLMEK Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Tiyatro Kulübü adı altında faaliyet gösteren sağlıkçılar arasında anestezi uzmanları, aile hekimleri ve hemşireler de yer alıyor. Turgut Özakman'ın yazdığı 'Töre'yi sahneye koyan doktorlar amaçlarını, "Hayatın her alanında oynadıkları oyunu sahneye yansıtmak" diye açıklıyor. Anestezi Uzmanı Dr. Muammer Üye, "Oyunda kendimi buluyorum. Bizim mesleğimizdeki gibi kurallara bağlı, duygusal yönü fazla olmayan bir karakteri oynuyorum" diyor. Aile Hekimi Sevim Üye ise, 3 yıldan beri tiyatro faaliyetinin içinde olduğunu söylüyor. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Tiyatro Kulübü üyeleri tarafından sahnelenen 'Töre' isimli oyunda başrolleri ise hemşireler üstleniyor. Evnin büyük annesini canlandıran 24 yıllık hemşire Seniye Ünlü, tiyatro kulübünün kurucuları arasında yer alıyor.
Ercan SARIKAYA / MERKEZ
|