kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kalamar terbiye
Ege mutfağında dört mevsim
Kalamar terbiye
Patlıcanlı Avukma
Sakız Yahnisi

Kalamar terbiye


Malzemesi
1 çay bardağı bira 1 yemek kaşığı şeker 1 kahve fincanı yoğurt 1. Kalamarın terbiye malzemelerini çukur bir kap içine koyun. Kalamarları katıp karıştırın. Altı saat dinlenmeye bırakın. 2. Balıklarıi tuzlayın. Bir şişte üç parça dizin.. 3. Karideslerin kafalarını ve kuyruklarını koparmadan, kabuklarını ayıklayın.
* Kalamarları yanlarından açın. Üzerlerini çaprazlamasına çizin.
* Kalamar, balık şiş, karides ve midyeleri ızgarada, üzerlerine arada zeytinyağı sürerek pişirin.
* Izgarada pişirme işlemini sürdürürken kısık ile orta arası ateş üzerine oturttuğunuz bir tavada, krem peynir ile sütü kaynatmadan eritin ve karışıma haşlanmış deniz börülcelerini katıp karıştırın. Ocağın altını kapatıp üzerlerine limon suyu gezdirin.
* Yemek tabaklarının ortalarına soslanmış deniz börülcelerini taksim edin. Üzerlerine birer balık şiş oturtun. Yanlara, karides kalamar ve midyeleri yerleştirin. Tabakları soğutmadan servis edin. Serviste tarak ve istiridye koyabilir, deniz börülcesi yerine tere veya roka kullanabilirsiniz.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Dikkat, mutfakta turistler var
 Suyun da tadı kaçıyor
 Denizden sofraya gelen tatlar
 Sushi tutkunlarına
 Buz gibi tatlar
 Hepsine değil, kötü şaraba Fransız kalın
 Açık büfede aç kalmamak için
 Osmanlı Kudüs'teki kahveyi kontrol ediyordu
 Bodrum'da tatil başkadır
 Eğlence kışın da sürecek
 Çikolata yapabilirsiniz
 Çatalsız bir dünyaya doğru
 Zenginler havyarla yaşamaz
 Önümüzde şarap arkamızda boğalar
 Küçük vitamin deposu
 Beyrut'un "cennet" yüzü
 Başbakan yemek öncesi künefe yer
 Yiyeceklerin genlerini ellemeyin!
 Kalecik Karası efsanesi sönüyor
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Galata Köprüsü tiyatrocuları bekliyor
Galata Köprüsü tiyatrocuları bekliyor
İstanbul Mekan Tiyatro Festivali dünyada ilk defa köprü üzerinde...
Kültürel farklılıklar tuvallere taşınıyor
Kültürel farklılıklar tuvallere taşınıyor
Birleşmiş Milletler İnsani Kalkınma Raporu'nun bu yılki konusu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.