Çikolata lokması
Un, kakao, kabartma tozu, margarin, süt, şeker, çikolata, krema ve sirkeyi mikser ile düşük devirde yaklaşık 5 dakika çırpın. 22 cm. çapında bir kek kalıbının tabanına fırın kağıdı yayıp, hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Üzerine kakaolu fındık kreması sürüp, bademlerle süsleyerek servis yapın. Not: Çikolata sosu ile de hazırlayabilirsiniz. MALZEMELER (6 kişilik) * 3 su bardağı un * 1 su bardağı kakao * 1 paket kabartma tozu * 150 gram margarin * 1/4 su bardağı süt * Yarım su bardağı şeker * 150 gram bitter çikolata * 1 su bardağı krema * 1 çorba kaşığı sirke * 125 ml. kakaolu fındık kreması * 40 gram badem (soyulmuş)
|