kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hangi üniversite ne vaadediyor?
'Bu vaatlerle öğrenci pazarı yaratıyorlar'
Promosyon gibi
İyi okul ödüldür
Hangi üniversite ne vaadediyor?

Hangi üniversite ne vaadediyor?

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
ÖSS
sayısal puan türü sıralamasında Türkiye genelinde ilk 2000'e girerek, İTÜ'yü tercih eden öğrencilerden yüzde 5 başarı dilimi ve ilk 500 içerisinde yer alan öğrencilere 8 ay süre ile aylık 200 milyon lira, yüzde 5 başarı dilimi ve ilk 501-1000 içerisinde yer alanlara aylık 150 milyon lira başarı bursu üniversitenin ödül listesinde yer alıyor. Bu grup içerisinde yer alan öğrenciler üniversitenin aylık ücretleri 320 milyon olan lüks yurtları Gölet ve Gümüşsuyu Öğrenci Yurtları'nda da ücretsiz kalabilecek. Telefonu ve internet bağlantısının bulunduğu iki kişilik odalarda konaklayacak öğrenciler Gölet Yurtları'nda 4 odalı, 24 saat sıcak suyu, güvenlik, temizlik hizmetinin verildiği dairelerde kalacak. İki kişilik Gümüşsuyu öğrenci yurdunda ise öğrenciler benzer olanaklardan yararlanacak. ÖSS'de ilk 1001-2000 dilimde yer alan öğrenciler ise tercihlerine göre 4 yurttan istedikleri birine öncelikli ancak ücretli girme hakkı kazanacak ve aylık 100 milyon lira burs alacak.

FATİH ÜNİVERSİTESİ
ÖSS'DEKİ
sıralamada üniversitenin burslu programlarını tercih eden öğrencilerden ilk 100'e girenlere 750 milyon, ilk 500'e girenlere 600 milyon, ilk bine girenlere 450 milyon, ilk üç bine girenlere ise sekiz ay süresince aylık 150 milyon lira burs verilecek. Yılda bir kez de kitap desteği olarak 300 milyon lira ödenecek. Öğrenim süresince başarılı olan öğrencilerin tümüne karşılıksız aylık 150 milyon lira 'Akademik Başarı Bursu' verilecek.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
İLK
2 bine giren öğrenciler arasından Hukuk Fakültesi'ni tercih eden öğrencilerni Yeditepe yurt dışında yüksek lisans eğitimi ile ödüllendirecek. Hukuk Fakültesi'nden mezun olacak şampiyonlar yüksek lisans için Brüksel Üniversitesi'ne tüm masraflarını karşılanılarak gönderilecek. İlk 5 bine giren öğrenciler yıllık 2 milyar 600 milyon lira ücretli öğrenci otelinde ücretsiz konaklayacak. İki kişilik odada banyo, tv, 24 saat sıcak suyun yanı sıra çift internet bağlantısı bulunuyor ve günlük temizlik hizmeti veriliyor. Ayda 180 milyon lira başarı bursunun yanı sıra üç öğün yemek üniversite tarafından karşılanacak. Yabancı dilden ilk yüze giren öğrenciler de öğrenci otelinde ücretsiz konaklayacak, üç öğün yemek ve ayda 180 milyon lira alacak.

OKAN ÜNİVERSİTESİ
ÜNİVERSİTENİN
en büyük vaadi yalnızca şampiyonlar için değil, tüm başarılı mezunları için iş garantisi vermesi ve Rusya'da staj olanağı tanıması. ÖSS'de ilk 100'e giren öğrencelerden 4 bin ile 6 bin dolar arasında değişen öğrenim ücreti alınmayacak. Dokuz ay süresince ayda 500 milyon lira Onur Bursu verilecek. 101-500 arasındaki öğrenciler ayda 400 milyon lira onur bursu alacak. İhtiyaç bursuna başvurdukları takdirde de yemek, kitap ve konaklama giderleri üniversite tarafından karşılanacak. Bu arada not ortalaması 3.50'nin üzerindeki tüm öğrenciler de miktarı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenecek başarı bursu alacaklar.

IŞIK ÜNİVERSİTESİ
İLK
500'e giren öğrencilere henüz miktarı belli olmayan aylık öğrenim bursu, yurtlarda ücretsiz konaklama sağlanacak. Öğrencilerin yemek giderleri de üniversite tarafından karşılanacak. Öğrencilere yılda bir kez 300 dolar kitap yardımı yapılacak. 501-1500 arasındaki öğrenciler yurt, yemek ve kitap yardımından yararlanırken, 1501-3000 arasındaki dilimden üniversiteye gelenler yalnızca yurt bursunu alabilecek.

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ
İLK
2 bin içindeki öğrencilerden 11 milyar ile 12 milyar lira arasında değişen öğrenim ücreti alınmayacak. 9 ay süresince aylık 250 milyon lira verilecek. 2001-5000 arasında derece yapanların öğrenim ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılacak ve 9 ay ayda 150 milyon lira burs verilecek. Eğer birinciler tercih ederse lojman verilecek.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ
ÖSYM
bursunu işaretleyen birinciler öğrenim ücreti ödemeyecek ve her yıl kitap giderleri karşılanacak. İlk ikibindeki öğrenciler ayda 150 milyon lira üstün başarı bursu alacak. Özel sağlık sigortası yapılacak.

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
İLK
100 içerisinden üniversiteyi tercih edenlerden ortalama 11 milyar lira öğrenim ücreti alınmayacak. 100 ile 1000 arasında dereceye giren öğrencilere öğrenim ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılacak.

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ
ÖSYM
bursu ile gelen öğrenciler üniversiteyi tercih ederse ücret ödemeyecek. Bunun dışında başka bir burs verilmeyecek.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Öğrenciler ter dökecek
 Hortumun yuttuğu köyde dehşet vardı
 NATO karşıtı kanlı gösteri
 AİHM, Adli Tıp'ı uyardı
 ABD'lilerden Türk TIR'ına ateş: 1 ölü
 Türksat uzayda çürüyor
 Avukatlardan anti NATO'culara destek
 3 üniversiteye Zirve ödülü verilecek
 Polis görüntü almadı Polis görüntü almadı
 Beyaz yürüyüş bitti Beyaz yürüyüş bitti
 Talimhane artık yayaların
UMUR TALU
Babalar gününde bazı analara dair
Bugün babaların ama,...
MUHARREM SARIKAYA
Gül: Üyelik için tehlike kalmadı
Anayasa ve Komisyon...
Aralık'ta Türkiye zirvesi
Böylece liderlere uzun uzun Türkiye'yi ele alma vakti kaldı. Ancak AB...
Cesedi bırakırken yakayı ele verdiler
El Kaide, ABD'li rehinenin boğazını kesti. Suudi polisi, gelen ihbar...
Alex depremi
Alex depremi
Diğer yeni transfer Önder ile birlikte gelen Alex'i, havalimanında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.