|
 |
|
 |
  |
|
İstanbul'da hayat duracak.
Bölgede yaşayan ve güvenlik soruşturmasından geçirilen 500 bin kişi bilgisayar kayıtları incelendikten sonra ev ya da işyerine girecek NATO Zirvesi nedeniyle Sahil Yolu ve Zirve Vadisi'ndeki pek çok cadde ve sokak araç trafiğine kapatılacak.
İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da 28-29 Haziran tarihlerinde yapılacak NATO Zirvesi'nin ülkenin tanıtımı için önemine dikkat çekti ve alınan bir dizi önleme vatandaşların da uyarak 'fedakarlık' istedi. Zirveye ilişkin ciddi bir terör tehdidinin söz konusu olmadığını belirten Güler, ''Böyle bir tehdidi de önleyecek güçteyiz. Bu zirvenin düzenleyicisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir'' dedi.
GÜVENLİK SORUŞTURMASI Güler, ''Zirve Vadisi'nde oturanlar nasıl kontrol edilecek? Vatandaşlar işyeri ve evlerine gidip gelebilecek mi?'' sorusu üzerine, bu bölgede oturanların kendilerinde kayıtlarının bulunduğunu belirtti. Alınan bilgilere göre, 1 ve 2. güvenlik bölgelerinde oturan ya da iş yeri olan vatandaşların kimlik bilgileri toplandı, güvenlik soruşturması yapıldı. 1 ve 2. bölgeler ile Sahil Yolu Kennedy Caddesi civarında oturan 500 bin kişinin Genel Bilgi Toplaması (GBT) sorgulamasının yapıldığı öğrenildi. Toplanan bilgiler bilgisayarlara yüklendi. Ev ve işyerine gidecek olan vatandaşlar, bilgisayarlı kontrol noktalarından geçerken, kimliklerini gösterecek ve bilgiler polis tarafından bilgisayardakilerle karşılaştırıldıktan sonra girebilecekler. Adları bilgisayarda olmayanlar, 'Zirve Vadisi'ne giremeyecek. Bu arada, bilgiler kaydedilirken, arananlar da tek tek toplandı. Ayrıca, Zirve Vadisi çevresinde Emniyet'in 150 kamerayla sürekli çekim yapacağı, çekimlerin Emniyet'te oluşturulan Kriz Merkezi'nden naklen izleneceği, şüphelilerin anında güvenlik görevlilerine bildirileceği öğrenildi.
"MİSAFİR KABUL EDİLEBİLECEK" Vali Güler, alınan önlemlerle ilgili dün basın toplantısı düzenledi. Güler, Zirve Vadisi'nde yaşayanların kontrol altına alındığını gösteren şu açıklamayı yaptı: '- '1 ve 2. güvenlik bölgelerinde oturan vatandaşlar, kontrol noktalarında kimlik kartını gösterecekler. O iş yerlerine gelenlerin de kimlik bilgileri kontroller yapılarak alınacaktır. Genel hayatı, işyerlerine giriş ve çıkışı, evlere giriş ve çıkışı engelleyici hiçbir husus yoktur. Ancak, kimlik kontrolü ve önleyici aramalar yapılacak.'' ''Bu bölgede oturanlara misafir gelebilecek mi?'' sorusuna, ''Elbette'' yanıtını veren Güler, "Zirve, Türkiye'nin itibarı ve tanıtımı için son derece önemli. Bu, ülkemiz için bir fedakarlığı da gerektirmektedir. Vatandaşlarımız, alınan güvenlik önlemlerine uyacaktır. Bazı fedakarlıklara katlanacaktır. Bu hepimiz için gerekli olan bir şeydir'' diye konuştu.
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|