|
|
Enginarlı pizza
Ilık 1 kahve fincanı suda mayayı eritip, kabarması için ılık bir yerde 10 dakika dinlendirin. Unun ortasını havuz gibi açın, kalan su, tuz ve yağı ilave edip, karıştırarak yavaş yavaş una yedirin ve bastırıldığında esneyen bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamuru yağlanış, büyük bir kaba bastırarak yerleştirip, üzerini mutfak havlusu ile örtün ve ılık bir yerde hamur iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar tekrar yoğurup, düz ve unlu bir yüzeyde her biri 16 cm çapında 6 adet pizza tabanı hazırlayın. Pizza tabanlarını yağlı tepsiye yerleştirip, üzerlerine domates salçasını sürün. Enginarların her iki taraflarını ızgarada pişirip, zeytin ve kapariler ile beraber hazırladığınız pizza hamurlarının üzerine paylaştırın. Üzerlerine peynir serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Not: Enginar kalbi yerine çanak enginarı 4'e bölerek kullanabilirsiniz.
MALZEMELER (6 kişilik) * 900 gram enginar kalbi
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* 200 gram yeşil zeytin (çekirdekleri çıkartılmış, 2'ye bölünmüş)
* 50 gram kapari (süzülmüş)
* 2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) Pizza hamuru: * 1 çorba kaşığı maya (yaş veya kuru)
* Yarım tatlı kaşığı tuz
* 2,5 su bardağı un
* 1 su bardağı su (ılık)
* 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
|