|
|
|
|
|
|
Kır restoranları aileleri ağırlıyor
Hamaklara minderlerin eşlik ettiği, çocuklar için geniş oyun alanlarının ayrıldığı kır restoranları hafta sonları açık havada mangal keyfi yapmak isteyenlere yaz boyunca hizmet veriyor
Uzun geçen kış mevsimi boyunca yeşile ve temiz havaya hasret kalan İstanbullular artık en küçük fırsatta doğanın kucağına koşuyor. Özellikle hafta sonları İstanbulluların doğayla buluşması, kimi zaman hazırlanıp gittikleri piknikte kimi zaman da kır restoranlarında gerçekleşiyor. İstanbul'un yakın çevresinde, yeşillikler içinde ağaçlar arasında tarihi 20 -30 yıl öncesine uzanan onlarca kır restoranı var. Yemyeşil çimenler üzerine kurulan mekanlar, özellikle çocuklu aileler için biçilmiş kaftan. Kırmızı ve beyaz et olmak üzere en taze etleri ile meze ve salataları tadabileceğiniz kır restoranlarında mangalınızı kendiniz yapabilir ya da mekanın mönüsündeki yemekleri tercih edebilirsiniz.
ÇOCUKLARA PALYAÇO İstanbul'daki en yeni kır restoranlarından biri olan Ayso, 4 yıldır Silivri yolu üzerinde müşterilerine hizmet veriyor. Aslında yemek üretim fabrikası olan Ayso'nun sahibi Kemal Sofuoğlu, doğayı sevdiği için bu mekanı açmış. Sıradan bir bahçeyi yeşil bir cennete çeviren Sofuoğlu "Amacımız ailenin tüm gününü keyifle geçireceği bir mekan yaratmaktı. Ancak bunu yaparken klasik kır restoranı konseptini biraz değiştirerek daha rahat sandalyelerin olduğu, sabahtan akşama kadar yorulmadan, sıkılmadan oturabilecekleri bir yer yapmaya özen gösterdik. Bu iş benim için bir hobi." Küçük bir hayvanat bahçesi ile çocuklar için oyun alanlarının da olduğu mekanda hafta sonları palyaçolar da var. Burada çocuklara boyama kitapları bile dağıtılıyor. Sabah brunch'larının da başladığı Ayso Restaurant, 600 kişiyi ağırlayabiliyor. Kapalı bir alanı da bulunan mekanın beyaz ve kırmızı et çeşitlerini ızgara ve tava olarak bulmak mümkün. Piknik masalarının da bulunduğu Ayso'da dilerseniz kilo ile et alıp kendi mangalınızı kendiniz yapabiliyorsunuz. Ünlü gazeteci Hıncal Uluç'un da bir köşesinin bulduğu Ayso Restaurant'ta hafta sonları yer bulmak için rezervasyon şart. Ayso Restaurant Köstemir yolu Cad. No. 3 Silivri. Tel: (0212) 727 99 75
MANGAL KEYFİ Kilyos yolu üzerinde 25 yıldır hizmet veren Yeşilçiftlik Kır Restaurant'a gelenler eti mekandan alıp mangallarını kendileri yapıyor. Mangal keyfi için ödemeniz gereken rakamlar ise; 1 kilo köfte 22, porsiyon köfte 5, kuzu pirzola 24, porsiyon 8, meze 3, salata 1.5 milyon TL. Yeşilçiftlik Restaurant Kilyos yolu üzeri - Sarıyer Tel: (0212) 201 11 42
ETLER ÇOK LEZZETLİ Kilyos yolu üzerinde bulunan ve 66 yıldır Uskumruköy'de yaşayan Mustafa Gökdoğan ise o zamanların ismiyle 'kır gazinoları'nın artık eskisi kadar popüler olmadığını düşünüyor. Eskiden hem gelen müşterinin hem de yapılan işin daha keyifli olduğunu söyleyen Gökdoğan, etrafta biten villaların buranın havasını bozduğunu düşünüyor. Zaten gelen müşterilerin büyük çoğunluğu da İstanbul'un başka semtlerinden geliyor. Piknik alanı olarak da hizmet verdiklerini söyleyen Gökdoğan'a göre mekanlarının köfteleriyle tandırının üstüne yok. Burada yemek yemenin bedeliyse kişi başı içki dahil 15- 20 milyon lira arasında. Satın alıp pişirebileceğiniz paket halinde satılan ve 4 kişinin rahatlıkla doyabileceği köftenin fiyatıysa 15 milyon TL. Gökdoğan Restaurant Uskumruköy Kilyos yolu üzeri Sarıyer İstanbul Tel: (0212) 201 24 18
GÖZLEMESİYLE ÜNLÜ Yine Şehitlik mevkii yolu üzerinde yer alan ve gözlemesiyle ünlü olan Konak Restaurant'ın bir başka ünlü yemeği ise Munzur Dağı kavurması. Kuşbaşı et ile yapılan bu yemeğin başka hiçbir yerde bu kadar lezzetli olamayacağını söyleyen İbrahim Elvan, özellikle yazın açık havada yemek yemenin keyfinin bir başka olduğunu söyleyor. Terasında gençleri, bahçesinde çocuklu aileleri ağırlayan mekanda kişi başı yemek yemenin bedeli içki dahil 15-20 milyon lira arasında. Konak Restaurant Uskumruköy, Şehitlik mevkii No: 58 Tel: (0212) 201 12 24
Dilek Sancılı
|
|
|
|
|
|
|
|
|