Kartopu
Tereyağı, vanilya, tozşeker ve yumurtayı karıştırın. Un ve kakaoyu eleyerek katıp, 40 gram hindistancevizini ilave edin ve yoğurun. Hazırladığınız hamurdan tatlı kaşığı ile parçalar alıp, yuvarlayın ve 5'er cm aralıklarla yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Çikolatayı küçük küçük kırıp, benmari usulü eritin ve kremayı katıp karıştırın. Pişirdiğiniz topları önce çikolataya, sonra da kalan hindistancevizine bulayarak servis yapın.
MALZEMELER (35 adet) * 125 gram tereyağı (eritilmiş) * 1 tatlı kaşığı vanilya esansı * 90 gram tozşeker * 1 adet yumurta * 150 gram kekun * 2 çorba kaşığı kakao * 125 gram hindistancevizi * 125 gram beyaz çikolata * 4 çorba kaşığı krema
|