Bundan 46 yıl önce kurulan ve Boğaziçi Üniversitesi'nin en köklü kulüplerinden biri olan Folklor Kulübü BÜFK), 71 üyeye sahip. Dans ve müzik birimlerinden oluşan kulüp, Anadolu ve çevresindeki çeşitli halkların kültürlerini araştırıp inceleyerek dans ve müziklerini icra ediyor. Bu doğrultuda gerekli eğitim çalışmalarını da yapıyor. Ayrıca folklor alanında araştırmalar yaparak Türkiye'de bu alandaki eksiklikleri tamamlamaya çalışıyor.
ETNİK KÜLTÜRE VURGU Yaptıkları araştırmaları 1962 yılından beri çıkardığı "Folklora Doğru" isimli dergide yayımlayarak araştırmacılara ve akademisyenlere yol gösteriyor. BÜFK'ün hedefi halk dansları ve müziklerinin birer sahne sanatı olarak yeniden ele alınması ve mevcut folklor piyasasına alternatif formların üretilmesi. Bu noktadan hareketle, Anadolu'da ve çevresinde yaşayan etnik kültürlerin dans ve müziklerinin yerel kaynaklar temel alınarak gösteriler hazırlanıyor. Bu gösterilere ilk adımı 1993 yılında "Kardeş Türküler- Semah gösterisi" ile yapmaya başladı.
MODERN HALKOYUNU Şimdiye kadar birçok gösteriye imza atan kulüp, bu yıl ise "Hakların Kardeşliği" temasının işlendiği, yedi ayrı yöreden dans ve müzik gösterilerinin yer alacağı "Yedi Diyar" isimli gösteriyle sahnelerde. Öğrenciler, "Halk oyununu günümüz koşullarına uydurmaya çalıştık. Ama modernleştirirken oyunları bütün yerelliğiyle vermeye gayret ettik" diyorlar. Gösteride Trakya, Makedonya, Ege, Toroslar-Tahtacı, Varto, Muş-Van-Eğin ve Diyarbakır olmak üzere yedi bölgeden dans gösterileri sunulacak. Gösteri, 8, 9, 17 Mayıs 2004 tarihlerinde de devam edecek. Bilet fiyatları ise 7.5 ile 5 milyon lira."