|
|
|
|
Pratik Bilgiler
Bal nasıl saklanır? Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez yiyeceği olan balın saklama koşullarına dikkat edilmezse şekerlenir ve besin değeri kaybolur. Bu yüzden bal kavanozunu serin ve karanlık bir yerde saklamak daha iyi olacaktır. Gün ışığı alan bal bozulur. Ayrıca kavanozun kapağı açık kalırsa nem alır ve tadı acımtrak olur.
Şarap yerine sirke... Bazı et yemeği tariflerinde şarap kullanılır. Ama siz şarap kullanmak istemiyorsanız, şarap konması gereken yemeklerde, kırmızı şarap yerine üzüm sirkesi, beyaz şarap yerine de elma sirkesi kullanabilirsiniz. Ancak, dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta var; şarap için verilen ölçülerin yarısı kadar sirke kullanmanız gerekiyor.
Tavuk kızartırken... Tavuğu pişirirken nar gibi kızarmasını isteriz. Bu da saatler alabilir. Hem zamandan kazanmak hem de tavuğun lezzetini arttırmak için tavuğu fırına atmadan önce tuz, karabiber ve limonun suyuyla hazırlanmış karışımla ovabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|