| |
|
|
Bursa Belediye Başkanı Hikmet Şahin
Bursa'da "İmam Hatip'i" bitirmiş. Sonra Bağdat Üniversitesi'nde "Edebiyat" okumuş. "Keresteci bir ailenin" çocuğu. İnegöl'de "sunta... Kaplama" işiyle uğraş- maya başlamış. "Şahin Orman Ürünleri" fabrikasını kurmuş. "Beş kızı" olmuş. Ve beş kızdan sonra "altıncı çocuğu... Son çocuğu... Erkek çocuğu" doğmuş. Adını "Hakan" koymuş. Aynı anda soyadını (Şahin) taşıyan, fabrikasının adını da değiştirmiş. Fabrikaya "oğlunun adını" vermiş: "Hakan Orman Ürünleri Sanayii."
İL MÜFETTİŞİ Tayyip bey "Refah'ın, İstanbul İl Başkanı" iken... Hikmet Şahin de "Refah'ın, Bursa İl Müfettişi" imiş. "Parti toplantılarında" tanışmış, dost olmuşlar. Sonra Tayyip bey İstanbul'a "Başkan" seçilmiş. Hikmet bey de "İnegöl'e." "Dostluk" daha da ilerlemiş.
İNEGÖL - 1994'te İnegöl belediye başkanı olduğunuzda, belediyenin borcu var mıydı? - Belediyeyi 4 milyon dolar borçla devraldım. - 2004'te nasıl devrettiniz? - Borçsuz. - 1994'te belediyeyi kaç personelle devraldınız? - 600. - 2004'te kaç personelle bıraktınız? - 300. HADİS İnegöl'e başkan seçilince... Belediyede, duvara şöyle bir yazı yazdırmış: "Rüşvet alan da veren de melundur." Sonra "bu yazıyı" kaldırmış. - Neden? - Bu bir hadis... Ben de Refah'tan seçilmiştim... Yazıyı kaldırdım... Dini motif var diye. Ve bu defa "başka bir yazı" yazdırmış: "Temiz toplum, temiz yönetim."
OYLAT Tayyip bey hapse düşünce, Hikmet Şahin hemen ziyarete koşmuş. Tayyip bey hapisten çıkınca, yine koşmuş: - Gelin... Bizim Oylat kaplıcalarımızda kalın... Misafirimiz olun. Tayyip bey de Oylat'a gelmiş... Kalmış.
28 MART 28 Mart yerel seçimleri yaklaşırken... Tayyip bey, İnegöl Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i çağırmış: - Seni Bursa Büyükşehir adayı yapacağız. - Takdir sizindir... Şeref duyarım. - Sana güveniyorum. - Güveninizi boşa çıkarmam. - Yüzde 50'nin üzerinde oy istiyorum. - Merak etmeyin, alırım. (Almış)
CAMİ Sıra geldi, başkanla "resim çektirmeye." "Nerede" çektirelim? "Sokakta" mı? "Organize Sanayi'de" mi? "Makamda" mı? Başkanın yanındakilerden biri dedi ki: - Kentin merkezinde çekilse... Geride, Ulucami görülse... Veya Orhan Camii... Yeşil Cami. Bu camiler ve diğerleri (Birinci Murat Camii, İkinci Murat Camii, Yıldırım Camii, Emir Sultan Camii) Bursa'nın "hazineleri." Dünü, yarına bağlayan "tarihi değerleri."
HASSASİYET Hikmet Şahin dedi ki: - Yok, yok... Caminin önünde olmasın. "İmam Hatip'ten... Bağdat'tan" mezun ya... "Refah... Fazilet" kökenli ya... "Eşinin başı kapalı" ya... Bütün bunlar, Hikmet beyi, bazı konularda biraz "ürkek... Titiz... Duyarlı" yapmış. "Cami önünde çekilecek resmin" istismar edilmesinden endişeli.
VE KİLİSE Sorduk: - Bursa'da kilise var mı? Başkan dahil, herkes kahkahayı bastı. Evet, varmış. Kentin merkezinde "Heykel'in arkasında... Necati bey Kız Enstitüsü'nün karşısında." Fransız Kilisesi. 1851'de yapılmış. Şu anda restore ediliyor. Restorasyonla, Mimar Hasan Sözüneri ilgileniyor. Bursa'da "300 Hıristiyan varmış." Yarısı "yerleşik... Bursalı." Yarısı da "Tofaş'ta... Renault'ta... Diğer fabrikalarda" çalışanlar ve aileleri.
İŞTE RESİM - Başkan... Haydi, kilise önünde resim çektirelim. Hikmet Şahin kahkahayı bastı: - Olur, hemen gidelim... Kiliseyi de gezelim.
d
|