kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kanser kimyevi işlerde çalışanları seviyor
Beslenme biçiminiz kanseri davet etmesin
Kanser riskini artıran faktörler
Kanser riskini azaltan faktörler

Beslenme biçiminiz kanseri davet etmesin

- Dengeli beslenin.
- İdeal kilonuzu koruyun.
- Yağ tüketimini azaltın, yağlı et yemeyin.
- Yiyecekleri hazırlarken kızartma, kavurma, tütsüleme yerine fırında, buğulama, haşlama yapın.
- Günlük tuz tüketiminiz beşaltı gramdan fazla olmasın.
- Turşu ve salamura gibi tuzlu yiyecekleri az tüketin.
- Günlük 25-30 gram posa tüketin.
- Günde üç-beş porsiyon sebze, meyve yiyin.
- Kabuklu yenebilen meyveleri kabuğu ile birlikte tüketin.
- Sebze yemeklerini az suda veya kendi suyu ile pişirin ve hemen tüketin.
- Günde iki porsiyon kuru baklagil yemekleri tüketin.
- Kuru baklagillerin ıslama ve haşlama sularını dökmeyin.
- Besinleri saklama koşullarına ve tazeyken tüketmeye dikkat edin.
- Hazır satılan yiyeceklerin etiketlerini incelemeyi alışkanlık edinin.
- Besinleri evde hazırlayıp, pişirmeyi tercih edin.
- Ekmeğin kepekli olanını tercih edin.
- Yiyecekleri hazırlama aşamasında domates, sarmısak, soğan, nane ve maydanoz gibi besinleri sık ve bol kullanın.
- Uzun süre yüksek ısıda işleme tabi tutulan bol proteinli besinler, kanserojen maddelerin oluşumuna neden olur. Buna mutajenite denir. Eti 35 dakika süreyle ızgara yaparsanız veya beş dakika süreyle kızgın yağda kızartırsanız, kanserojen hale getirmeyi başardınız demektir.
- Eti sebzelerle birlikte pişirirseniz - türlü, kıymalı taze fasulye gibio zaman kanserojen olma riskini büyük oranda önlemiş olursunuz. Eti tek başına yemek yerine, sebze ile karıştırarak yemek sağlıklıdır.
- Taze sebzeleri yağda kızartmayın. Kanserojen etki oluşturabilirsiniz.
- Sebze ve kuru baklagilleri yıkamadan yemeyin, pişirmeyin. Tarım ilaç kalıntılarını pişirme yolu ile yok edemezsiniz.
- Pirinç, un, soğan gibi besinleri yağda kavurmayın. Protein kaybı olur. Ayrıca, kanserojen etki oluşturabilirsiniz.
- Yemeklerinizi yüksek ısıda uzun süre kaynatmayın. Bu bir çok vitamin ve mineralin kaybına neden olur, kanserojen etki oluşturabilir.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Bu Hanımlar Meme Kanserine Çare Oldu
 Çocukların Gözleri İhmale Gelmez
 Göz Sağlığı İle İlgili Doğru Sanılan Yanlışlar
 Mikropsuz Yaşayan Bahar Alerjisi Oluyor
 Immünoterapi İle Kesin Çözüm
 Vitaminin Fazlası Zarar Veriyor
 Uzun Süre Ders Çalışmak Çocuğun Yaşama Sevincini Azaltır
 Sivilcelerinizden İlaçsız Kurtulun
 Vitamin Fakiri Olmayan Kanserden Korunuyor.
 Kanser Kimyevi İşlerde Çalışanları Seviyor
 Kanser Mutfaklarda Pusuda Bekliyor
 Yaşamak İçin Yardıma İhtiyaçları Var
 Kalp Hastalığı Anneden Bebeğe Daha Sık Geçiyor
 Sigarayı Bırakan İyileşiyor
Hoşçakal Cilalı İbo
Türk tiyatrosunun en kıdemli oyuncularından olan ve 'Cilalı İbo'...
Hissetmiş gibi
Popstar yarışmacısı Bayhan'ın "plakçısı" olarak tanınan ve bir süre...
Ödülü 14 yıl hapis oldu
Türkmenbaşı Saparmurat Niyazov'un izin ve kararıyla vergiden muaf...
Koleksiyonerler tetikte
Koleksiyonerler tetikte
Antik A.Ş, 2 Mayıs Pazar günü Swissotel'de gerçekleştireceği...
Paralar suyunu çekmiş!
Paralar suyunu çekmiş!
Ayşegül Tecimer, tarihi eser kaçakçılığından suçlu bulununca 1997...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.